facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2019

Οι δικαστικές ενώσεις έχασαν την πρώτη μάχη στο ΣτΕ για το «πόθεν έσχες»

Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας απέρριψε την αίτηση δικαστικών Ενώσεων που ζητούσαν να ανασταλεί προσωρινά η υποβολή δηλώσεων πόθεν έσχες (περιουσιακής κατάστασης) από τους δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς.

Υπενθυμίζεται ότι η διαδικασία για την υποβολή των ηλεκτρονικών δηλώσεων πόθεν έσχες από όλους τους υπόχρεους, λήγει στις 31 Μαρτίου 2019.

Ειδικότερα, το Τμήμα Αναστολών του ΣτΕ, σε σχηματισμό Ολομέλειας, με πρόεδρο της Αικατερίνη Σακελλαρόπουλου και εισηγητή τον σύμβουλο Επικρατείας Κωνσταντίνο Κουσούλη, με την υπ΄ αριθμ. 19/2019 απόφασή του απέρριψε την αίτηση αναστολής που είχαν καταθέσει οι δικαστές Ενώσεις του Συμβουλίου Επικρατείας, του Ελεγκτικού Συνεδρίου και των Διοικητικών Δικαστών.

Αντίθετα δεν είχαν καταθέσει αιτήσεις αναστολής η Ένωση Δικαστών Εισαγγελέων και η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος.

Η κυρία αίτηση ακύρωσης των δικαστικών Ενώσεων θα συζητηθεί την 1η Μάρτιου 2019 στην Ολομέλεια του ΣτΕ.

Στην αίτηση ακύρωσης οι Ενώσεις χαρακτηρίζουν ασύμβατες με το Σύνταγμα αρκετές από τις ρυθμίσεις που θεσπίστηκαν για το πόθεν έσχες μετά την προηγούμενη απόφαση του ΣτΕ, η οποία είχε μπλοκάρει προ έτους και τον προηγούμενο νόμο.

Ένα από τα επιχειρήματά τους είναι ο τρόπος επιλογής των μελών του οργάνου που θα κάνει τον έλεγχο περιουσιακής κατάστασης και το γεγονός ότι συνεχίζει να υφίσταται υποχρέωση δήλωσης των μετρητών χρημάτων και των κινητών πραγμάτων μεγάλης αξίας που υπάρχουν στην κατοχή τους εκτός Τραπέζης.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news