facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2019

Εμμένει ο Πολάκης για τη γρίπη: Γίνεται σπέκουλα για να φανώ ανάλγητος, λέει

Εμμένει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης στους ισχυρισμούς του ότι η γρίπη «δεν είναι και καμιά καταστροφή», αλλά και ότι «έχει» τους δημοσιογράφους. Αυτή τη φορά, με επίσημο δελτίο τύπου από το υπουργικό του γραφείο, που βεβαίως κοινοποίησε στο facebook, ο αναπληρωτής υπουργός αποδίδει σε «σπέκουλα που επιχειρήθηκε από γνωστά κέντρα "ενημέρωσης"» για να σκιαγραφηθεί άλλη μια φορά ως ασεβής και ανάλγητος απέναντι σε ανθρώπινα θύματα.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας επιστρατεύει για μια ακόμη φορά το επιχείρημα ότι έγινε διαστρέβλωση και κοπτοραπτική φράσεών του και σπεύδει να εξαπολύσει επίθεση κατά προκατόχων του στο υπουργείο Υγείας. Και μάλιστα, την ώρα που ο ΕΟΦ έχει σπεύσει να παραγγείλει εκτάκτως 50.000 εμβόλια που αναμένονται στα φαρμακεία μετά την οδηγία του υπουργείου Υγείας για εμβολιασμό, ο αναπληρωτής υπουργός ισχυρίζεται ότι «τα αναγκαία εμβόλια παραγγέλλονται έγκαιρα και με βάση επιστημονικές και κυρίως πραγματικές εκτιμήσεις».

Το δελτίο Τύπου Πολάκη, πάντως, καταλήγει με το γνωστό - και δύσκολα να διαστρεβλωθεί ή έστω αντιγραφεί- ύφος του αναπληρωτή υπουργού: «Όσο για τα μέσα που υποδύονται τους επίσημους «ενημερωτές» μας, ισχύει το προσφάτως λεχθέν…: "σας έχω" !» Εντύπωση προκαλεί πάντως το γεγονός, ότι ο αναπληρωτής υπουργός επιλέγει να μην κάνει καμία αναφορά στην καταδίκη του για εξύβριση του αποβιώσαντος δημοσιογράφου, Βασίλη Μπεσκένη.

Το πλήρες κείμενο του δελτίου τύπου του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, όπως αναρτήθηκε στο facebook από τον ίδιο, ακολουθεί:

Επειδή πολύ σπέκουλα επιχειρήθηκε πάλι από τα γνωστά κέντρα «ενημέρωσης» για να σκιαγραφηθώ άλλη μια φορά ως ασεβής κι ανάλγητος απέναντι σε ανθρώπινα θύματα (με αφορμή τη γρίπη αυτή τη φορά και με πλήρη διαστρέβλωση και κοπτοραπτική φράσεων από πρόσφατη συνέντευξή μου), απευθυνόμενος αποκλειστικά στους πολίτες που ακούν και σκέφτονται, έχω να πω τα εξής:

Στη χώρα μας έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί οι εποχές (όπως η εποχή Αβραμόπουλου) που το πολιτικό (και ενίοτε και το ιατρικό) σύστημα προωθούσε το εμβόλιο της νέας γρίπης, γιατί έπρεπε να «δικαιωθούν» πρακτικά παραγγελίες 12 εκ. εμβολίων και πάνω, αλλά και οι εποχές (όπως εκείνη του Άδωνι Γεωργιάδη) που σε μια εβδομάδα εξαφάνιζε κάθε ίχνος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) στη χώρα και συρρίκνωνε δραστικά τις κλίνες ΜΕΘ (εντατικής θεραπείας) σε συνδυασμό με ένα δημόσιο σύστημα Υγείας που κατέρρεε μεθοδευμένα, με αποτέλεσμα εκατόμβες θυμάτων.

Σήμερα δεν υπάρχει λόγος πανικού και καμία χρησιμότητα κατασκευασμένων δημοσιευμάτων. Τα αναγκαία εμβόλια παραγγέλλονται έγκαιρα και με βάση επιστημονικές και κυρίως πραγματικές εκτιμήσεις. Το δημόσιο σύστημα Υγείας στέκεται σταθερά στα πόδια του και είναι διαθέσιμο και προσβάσιμο σε κάθε άνθρωπο που ζει στην χώρα. Μένει να υλοποιούνται τα απλά προληπτικά μέτρα εμβολιασμού των ευπαθών ομάδων και να ακολουθούνται οι κανόνες και οι σχετικές οδηγίες του ΚΕΕΛΠΝΟ και του γιατρού κάθε πολίτη, για να παρέλθει χωρίς ανησυχία και μεγάλες απώλειες και το φετινό φαινόμενο της εποχικής γρίπης.

Όσο για τα μέσα που υποδύονται τους επίσημους «ενημερωτές» μας, ισχύει το προσφάτως λεχθέν…: «σας έχω» !

Το Γραφείο Τύπου
του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας
Παύλου Πολάκη

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news