facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019

«Πόλεμος» Αχτσιόγλου-ΣΕΒ: «Να καταβληθούν οι τριετίες» απαντά το Υπουργείο

Ταχεία προσαρμογή στην πραγματικότητα» ζητάει από τον ΣΕΒ η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης με αφορμή την επιστολή του ότι έχουν καταργηθεί οι τριετίες μετά την 14.02.2012, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία (άρθρο 103 του Ν.4172/2013 όπως συμπληρώθηκε με το άρθρο πρώτο υποπαρ.ΙΑ.6 περ.2 του Ν.4254/2014).

Η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας επισημαίνει ότι ο ΣΕΒ για άλλη μια φορά εξέφρασε την επιθυμία του για κατάργηση των διαμορφωμένων τριετιών και για μειώσεις μισθών σε όσους αμείβονται με τον κατώτατο μισθό και το κατώτατο ημερομίσθιο, προκαλώντας ακόμα μία φορά τους εργαζόμενους της χώρας. Ο Σύνδεσμος υποστηρίζει ότι ο κατώτατος μισθός νοείται ως μία «μοναδική αξία (ποσό) αναφοράς», δηλαδή δεν συμπεριλαμβάνει τριετίες για όσους εισέρχονται στην αγορά εργασίας μετά την 14.2.2012.

Από την πλευρά του το υπουργείο Εργασίας απαντά ότι «Το τι ισχύει έχει καταστεί ξεκάθαρο από το Υπουργείο Εργασίας τόσο με την Υπουργική Απόφαση της κ. Αχτσιόγλου, για την αύξηση του κατώτατου και την κατάργηση του υποκατώτατου μισθού, όσο και με τη σχετική εγκύκλιο για την εφαρμογή της αύξησης και τις τριετίες».

Σε ανακοίνωσή του επισημαίνεται ότι «Ο ΣΕΒ αναπολεί την περίοδο 2010-2014, τότε που οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ έκαναν νόμους τις επιθυμίες του. Όμως οι εποχές έχουν αλλάξει. Του συστήνουμε ταχεία προσαρμογή στην πραγματικότητα. Η ενίσχυση του εισοδήματος και της θέσης του κόσμου της εργασίας είναι πλέον νόμοι του κράτους και αδιαπραγμάτευτες επιλογές για τη σημερινή κυβέρνηση».

Με αυτό τον τρόπο η υπουργός Εργασίας ξεκαθαρίζει ότι θα πρέπει οι εργοδότες να προχωρήσουν σε άμεση αναπροσαρμογή των μισθών των εργαζομένων που αμείβονται με τα κατώτατα όρια και να προσαρμόσουν τις αποδοχές με βάση τις τριετίες που έχουν μέχρι το Φεβρουάριο του 2012.

mononews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news