facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019

Γαβρόγλου κατά καθηγητών του ΕΑΠ: «Μακριά από τα ΑΕΙ τέτοιου τύπου μάγκες»

Επίθεση στους κοσμήτορες του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου εξαπέλυσε ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου από τη Θεσσαλονίκη, λόγω της διαφωνίας τους για τη δρομολογούμενη συγχώνευση του ΕΑΠ με το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, ο κ. Γαβρόγλου φέρεται να ανέφερε: «Μάγκες τέτοιου τύπου πρέπει να είναι μακριά από τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα», καθώς οι μόνιμοι καθηγητές του ΕΑΠ επισημαίνουν πως πρόκειται για δύο ιδρύματα με διαφορετική φιλοσοφία.

«Υπάρχει αδικαιολόγητη ένταση ανάμεσα σε ακαδημαϊκό κόσμο» είπε ο Κώστας Γαβρόγλου και πρόσθεσε ότι η πρόταση δεν είναι του υπουργείου. Όπως μάλιστα ανέφερε, το υπουργείο θα καταθέσει τη δική του πρόταση την προσεχή εβδομάδα.

Σε απόφασή τους την Τρίτη, οι κοσμήτορες ζήτησαν το ΕΑΠ να μην εκπροσωπείται από τον διορισμένο πρόεδρο της διοικούσας επιτροπής του ΕΑΠ Βασίλη Καρδάση στις συζητήσεις με το υπουργείο Παιδείας, καθώς υιοθετεί διαφορετική θέση ως προς το μέλλον του ιδρύματος σε σχέση με τους ίδιους. Στη συζήτηση τότε, ο Πρόεδρος καταφέρθηκε με οξείς χαρακτηρισμούς κατά των παρόντων Κοσμητόρων αλλά και του Αντιπροέδρου Ακαδημαϊκών Θεμάτων. Σε ένδειξη διαμαρτυρίας οι Κοσμήτορες και ο εκπρόσωπος των μελών ΔΕΠ αποχώρησαν από τη συνεδρίαση και η συνεδρίαση διακόπηκε λόγω έλλειψης απαρτίας.

mononews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news