facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2019

23 χώρες πρόσθεσε η ΕΕ στη μαύρη λίστα για ξέπλυμα χρήματος

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε πως πρόσθεσε 23 χώρες στη μαύρη λίστα για ξέπλυμα χρήματος και τίθενται στο μικροσκόπιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με την Κομισιόν οι χώρες που τέθηκαν σε μαύρη λίστα για ξέπλυμα χρήματος αποτελούν απειλή για την Ευρωπαϊκή Ένωση λόγω των χαλαρών ελέγχων κατά της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας και του μαύρου χρήματος.

Συνολικά 23 χώρες βρίσκονται στον κατάλογο για έλεγχο για ξέπλυμα χρήματος και πρόκειται για τις: Αφγανιστάν, Αμερικανική Σαμόα, Μπαχάμες, Μποτσουάνα, Βόρεια Κορέα, Αιθιοπία, Γκάνα, Γκουάμ, Ιράν, Ιράκ, Λιβύη, Νιγηρία, Πακιστάν, Παναμάς, Πουέρτο Ρίκο, Σαμόα, Σαουδική Αραβία, Σρι Λάνκα, Συρία, Τρινιδάδ και Τομπάγκο, Τυνησία, Αμερικανικές Παρθένοι Νήσοι και Υεμένη.

Η ένταξη αυτών των χωρών στον κατάλογο προκαλεί ζημιά στις χώρες αυτές όσον αφορά την αξιοπιστίας τους ενώ περιπλέκονται οι οικονομικές σχέσεις με την ΕΕ.

Έτσι οι τράπεζες της ΕΕ θα πρέπει να κάνουν επιπρόσθετους ελέγχους στις πληρωμές στις οποίες εμπλέκονται χώρες που έχουν καταχωρηθεί στον κατάλογο αυτόν.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/newsit

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news