facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019

Καταγγελία ΠΟΕΔΗΝ: Πέθανε 15χρονη στην Προνοιακή Μονάδα Βούλας λόγω έλλειψης γιατρών

Σε ένα τραγικό περιστατικό αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ, η οποία καταγγέλλει ότι μία 15χρονη πέθανε στην Προνοιακή Μονάδα της Βούλας, λόγω έλλειψης ιατρικού προσωπικού.

«Υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις Προσωπικού, ειδικά εξειδικευμένου για να αντιμετωπίσουν τις παθήσεις των παιδιών. Αυτή την έλλειψη Ιατρών πλήρωσε πιθανότατα ένα κοριτσάκι 15 ετών που έχασε τη ζωή του 18/2/2019.

Ξύπνησε το πρωί έκανε εμετό, πόναγε. Κλήθηκε το ΕΚΑΒ. Έως ότου έρθει το ΕΚΑΒ απεβίωσε. Εάν υπήρχε ιατρική παρακολούθηση μπορεί και να ζούσε», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ:

«Πέθανε κοριτσάκι 15 ετών στην Προνοιακή Μονάδα της Βούλας 19/02/2019.
Εάν υπήρχε γιατρός πιθανότατα να ζούσε.

Οι Προνοιακές Μονάδες έχουν καταντήσει αποθήκες ψυχών εξαιτίας της έλλειψης Προσωπικού. Προνοιακές Μονάδες που φιλοξενούν δεκάδες παιδιά είναι χωρίς καθόλου ιατρική κάλυψη.

Η Προνοιακή Μονάδα της Βούλας φιλοξενεί στις εγκαταστάσεις της Βούλας 71 παιδιά ΑΜΕΑ και άλλα 18 παιδιά φιλοξενούνται σε δομές αποϊδρυματοποίησης. Σύνολο 89 παιδιά.

Φιλοξενούνται παιδιά με σύνδρομο down, αυτιστικά και άλλες αναπηρίες. Πολλά παιδιά εξ’ αυτών αντιμετωπίζουν σοβαρά παθολογικά προβλήματα υγείας. Υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις Προσωπικού, ειδικά εξειδικευμένου για να αντιμετωπίσουν τις παθήσεις των παιδιών.

Απαράδεκτο όμως είναι ότι δεν υπηρετεί ούτε ένας γιατρός μόνιμος, αν και η Μονάδα φιλοξενεί 89 παιδιά με πλείστα παθολογικά, ψυχιατρικά και άλλα προβλήματα υγείας. Κάνουν συμβάσεις ενός μήνα με ιδιώτες γιατρούς που έρχονται κάποιες ώρες όποτε μπορούν και φυσικά είναι αδύνατον να καλύψουν τις ανάγκες.

Στην Μονάδα της Βούλας έχουν γίνει συμβάσεις με τρεις Ιδιώτες γιατρούς.
Ένας Παιδίατρος ο οποίος έρχεται 3 φορές την εβδομάδα από δύο ώρες όποτε θέλει.

Ένας Παθολόγος 1 φορά την εβδομάδα 2 ώρες όποτε θέλει.

Ένας Παιδοψυχίατρος 1 ημέρα την εβδομάδα 2 ώρες όποτε θέλει.

Δεν συνταγογραφούν όταν χρειάζονται φάρμακα τα παιδιά, γιατί δεν θέλουν να υπερβούν όπως λένε το πλαφόν του Ιδιωτικού τους Ιατρείου.

Το Σωματείο Εργαζομένων επανειλημμένως έβαλε το ζήτημα στο Υπουργείο Εργασίας την Κα Φωτίου, την Διοίκηση αλλά η απάντηση που έλαβε είναι ότι δεν έχουμε χρήματα να προσλάβουμε μόνιμους Ιατρούς.

Αυτή την έλλειψη Ιατρών πλήρωσε πιθανότατα ένα κοριτσάκι 15 ετών που έχασε τη ζωή του 18/2/2019.

Ξύπνησε το πρωί έκανε εμετό, πόναγε. Κλήθηκε το ΕΚΑΒ. Έως ότου έρθει το ΕΚΑΒ απεβίωσε. Εάν υπήρχε ιατρική παρακολούθηση μπορεί και να ζούσε.

Δεν μπορούμε να ανεχθούμε οι Προνοιακές Μονάδες που αποτελούν τον πυρήνα του Κοινωνικού Κράτους να μετατρέπονται σε Αποθήκες ψυχών.

Σας κοινοποιούμε έγγραφο του Σωματείου Εργαζομένων του Π.Α.Α.Π.Α. ΒΟΥΛΑΣ».

iefimerida

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news