facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2019

Ενστάσεις για τις «ανάπηρες» αποφυλακίσεις: «Παράνομα μας κατέγραφε η ΕΥΠ πριν 1,5 χρόνο»

Την παράνομη παρακολούθηση και καταγραφή των τηλεφωνικών συνομιλιών τους από τον «κοριό» των μυστικών υπηρεσιών, χρόνια πριν «σκάσει» η αποφυλάκιση του επιχειρηματία Άρη Φλώρου, καταγγέλλουν εμπλεκόμενοι που έχουν κληθεί ως ύποπτοι στην υπόθεση των «μαϊμού» πιστοποιητικών αναπηρίας.

Μελετώντας με τους συνηγόρους τους τη δικογραφία που τους δόθηκε από τους εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς για να προετοιμάσουν τις εξηγήσεις τους, έπεσαν πάνω σε «νομικό ατόπημα», όπως καταγγέλλουν.

Με πρώτο τον πολύ γνωστό ισοβίτη, ο οποίος μετά την αποφυλάκιση του λόγω αναπηρίας, συνεχίζει να βρίσκεται εκτός φυλακής (σε κατ’ οίκον περιορισμό), καταγγέλλεται ότι οι καταγεγραμμένες τηλεφωνικές συνομιλίες βάσει των οποίων είναι σε θέση εν δυνάμει κατηγορουμένου, είναι παράνομες καθώς ο «κοριός» άρχισε να… κρυφακούει πριν δοθεί η άδεια από τη Δικαιοσύνη.

Αυτό θα είναι το βασικό επιχείρημα των εμπλεκομένων στην έρευνα για τις «ανάπηρες» αποφυλακίσεις, στην προσπάθεια τους να «τινάξουν» στον αέρα τη νομιμότητα της σχηματιθείσας δικογραφίας και της έρευνας.

«Μας κατέγραφε παράνομα η ΕΥΠ 1,5 χρόνο πριν»

Από το Μάιο του 2017 ως τον Ιούλιο του 2017 έγιναν όλες οι καταγραφές από την ΕΥΠ των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων φυσικών προσώπων, που ερευνώνται για εμπλοκή σε τυχόν παράνομη αποφυλάκιση του γνωστού ισοβίτη. Ωστόσο, κατά τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση, το αίτημα της εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη προς το δικαστικό συμβούλιο για την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου (το οποίο με βούλευμα εγκρίθηκε), απεστάλη μόλις το Σεπτέμβρη του 2018.

Συνεπώς, κατά τους δικηγόρους των υπόπτων, οι απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες, το οποίο καταγράφεται σε τρεις ψηφιακούς δίσκους CD, και περιλαμβάνονται στη δικογραφία είναι παράνομο αποδεικτικό υλικό και αποτελεί λόγος ακυρότητας όλης της διαδικασίας.

Αρνήθηκε να δώσει εξηγήσεις

Ο ισοβίτης αρνήθηκε σήμερα να δώσει εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου στους εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς. Κατέθεσε μάλιστα πολυσέλιδη ένσταση περί «απόλυτης ακυρότητας της προκαταρκτικής εξέτασης», υποστηρίζοντας ότι είναι μη νόμιμη η διαδικασία που ακολουθήθηκε για την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου απορρήτου από τις αρμόδιες αρχές.

Ζητά να αφαιρεθούν από τη δικογραφία όλες αυτές οι τηλεφωνικές συνομιλίες και να του παραδώσουν τα υπάρχοντα –νόμιμα- στοιχεία που τον εμπλέκουν στην υπόθεση ώστε να είναι σε θέση να δώσει τις εξηγήσεις του.

«Αποφασίσαμε από κοινού με τους εντολείς μου να μη νομιμοποιήσουμε με την παροχή εξηγήσεων ένα παράνομο αποδεικτικό υλικό που αποτελείται από παράνομες καταγραφές τηλεφωνικών συνομιλιών από την ΕΥΠ», δηλώνει η συνήγορος υπεράσπισης τόσο του ισοβίτη, όσο και της συζύγου του, η οποία επίσης κλήθηκε σε εξηγήσεις με την ιδιότητα της υπόπτου.

«Για το λόγο αυτό καταθέσαμε αίτημα εξαγωγής των παράνομων καταγραφών τηλεφωνικών συνομιλιών Ελλήνων πολιτών από την δικογραφία που έχει σχηματισθεί για το φερόμενο «κύκλωμα» παράνομων αποφυλακίσεων, διότι αν ληφθεί υπόψη από τις δικαστικές αρχές παράνομο αποδεικτικό μέσο, η όλη ποινική διαδικασία πάσχει από απόλυτη ακυρότητα αφού θίγεται το δικαίωμα του υπόπτου σε μια δίκαιη δίκη. Περιμένουμε την εκ νέου κλήτευση μας με νόμιμο αποδεικτικό υλικό για να παρέχουμε εξηγήσεις ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης», καταλήγει η κα Πανταζή.

Αίτηση ακυρότητας της διαδικασίας κατέθεσε και δεύτερος ύποπτος.

Όπως λέει η συνήγορος του Νάντια Μπιθέλη «η εισαγγελία Διαφθοράς θα έπρεπε ως θεματοφύλακας των δικαιωμάτων των Ελλήνων πολιτών αλλά και της Δημοσίας Τάξεως να αναζητήσει και να μελετήσει πρώτη επισταμένως τα εν λόγω έγγραφα, πριν το ζητήσουν οι ύποπτοι, ενώ δεν μπορεί να διανοηθεί κανείς ότι σε ένα Δημοκρατικό Ευρωπαϊκό Κράτος του 21ου αιώνα, ασκούνται Οργουελικού και Κακφικού χαρακτήρα ποινικές διώξεις. Όλοι δηλαδή βρίσκονται υπό το βλέμμα του «Μεγάλου Αδελφού» της ΕΥΠ, χωρίς να έχουν το δικαίωμα να λάβουν γνώσει των εγγράφων επί των οποίων στηρίζεται η «Δίκη» τους, (με την επιφύλαξη ότι τέτοιου είδους έγγραφα υπάρχουν), κατά παράβαση του αρ. 19 παρ. 3 του Συντάγματος και του άρθρου 6 της ΕΣΔΑ».

Συνολικά 16 πρόσωπα, μεταξύ αυτών και ο επιχειρηματίας Αρης Φλώρος, έχουν κληθεί από τους εισαγγελείας να δώσουν εξηγήσεις για κακουργηματικές πράξεις.

mononews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news