facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019

Το υπ. Εργασίας «αγνοεί» την Κομισιόν: Θα ισχύσουν οι 120 δόσεις -Τελεσίγραφο σε όσους δεν πληρώνουν τρέχουσες εισφορές

Να ανακόψουν τη τάση «δεν πληρώνω», που αναπτύχθηκε με την προσδοκία των 120 δόσεων, επιχειρούν στο υπουργείο Εργασίας, στέλνοντας μήνυμα σε επιχειρήσεις κι επαγγελματίες ότι οι ασυνεπείς θα μείνουν εκτός ρύθμισης οφειλών.

«Όσοι δεν πληρώσουν εισφορές Ιανουαρίου- Φεβρουαρίου, θα χάσουν τη ρύθμιση», λένε χαρακτηριστικά πηγές, συμπληρώνοντας ότι παρά το θέμα που δημιούργησε χθες η Έκθεση της Κομισιόν, η ρύθμιση των 120 δόσεων είναι ώριμη και θα φτάσει στη Βουλή.

Συγκεκριμένα, στο υπουργείο Εργασίας επιμένουν ότι η ρύθμιση οφειλών της περιόδου 2002- 2016 θα προχωρήσει κανονικά κι ότι με την ολοκλήρωση της τεχνικής επεξεργασίας των όρων υπαγωγής θα διασκεδάσουν τις ανησυχίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. «Η ολοκλήρωση της τεχνικής επεξεργασίας δεν θα δώσει αφορμές για έγερση επιφυλάξεων ή αντιρρήσεων σε μέτρα που, στην πραγματικότητα, εξυγιαίνουν την οικονομική θέση του ΕΦΚΑ και επιτυγχάνουν την αξιοποίηση ανείσπρακτων επί πολλά έτη απαιτήσεών του», σημείωσε ο υφυπουργός Τ. Πετρόπουλος στο Θέμα 104,6, υποστηρίζοντας ότι οι επιφυλάξεις της Κομισιόν είναι οι συνήθεις.

Η σχεδιαζόμενη ρύθμιση, η οποία κατά την κυβέρνηση θα φτάσει στη Βουλή στο δεύτερο 15νθήμερο του Μαρτίου, στηρίζεται στον επανυπολογισμό των παλιών οφειλών, με βάση το νόμο Κατρούγκαλου. Έτσι, τα χρέη που δημιουργήθηκαν με το σύστημα των ασφαλιστικών κλάσεων, υπολογίζεται ότι μπορούν να «κουρευτούν» ως και 50%, χωρίς να συνυπολογιστεί το «κούρεμα» στις αναλογούσες προσαυξήσεις. Σημειωτέον ότι επειδή το «κούρεμα» της αρχικής οφειλής ισοδυναμεί με «κούρεμα» εισφορών άρα και μικρότερη σύνταξη, οι αιτούμενοι ρύθμισης θα επιλέγουν οι ίδιοι αν επιθυμούν αυτήν τη διευκόλυνση ή μόνο τη μείωση των προσαυξήσεων και την καταβολή ως και σε 120 δόσεις.

iefimerida

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news