facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2019

Προσοχή: Πάνω από 1 δισεκατομμύριο νέοι άνθρωποι κινδυνεύουν να χάσουν την ακοή τους

Μια ολόκληρη γενιά μουσικόφιλων βλάπτει την ακοή της, καθώς χρησιμοποιεί συσκευές αναπαραγωγής ήχου που δεν περιορίζουν την επικίνδυνη για την ακοή υψηλή ηχητική ένταση, προειδοποίησε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Ήδη, 466 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως, το 5% του παγκόσμιου πληθυσμού, εκ των οποίων 34 εκατομμύρια παιδιά, αντιμετωπίζουν απώλεια ακοής, ένας αριθμός υψηλότερος σε σύγκριση με τα 360 εκατομμύρια το 2010, την ώρα που έως το 2050 ο αριθμός αυτός αναμένεται σχεδόν να διπλασιαστεί στα 900 εκατομμύρια, ήτοι 1 στους 10 ανθρώπους, αναφέρει η υπηρεσία υγείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Ο ΠΟΥ, εντούτοις, δεν γνωρίζει σε ποιο ποσοστό τα προβλήματα αυτά συνδένται συγκεκριμένα με την κακή χρήση των συσκευών αναπαραγωγής ήχου.

Περίπου το 50% των νέων ηλικίας 12-35 ετών, ήτοι 1,1 δισεκατ. άνθρωποι κινδυνεύουν να υποστούν προβλήματα στην ακοή τους εξαιτίας της «παρατεταμένης κι υπερβολικής έκθεσής τους σε δυνατούς ήχους», τονίζει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

«Πάνω από 1 δισεκατομμύριο νέοι άνθρωποι βρίσκονται αντιμέτωποι με τον κίνδυνο της απώλειας ακοής κάνοντας απλά ό,τι πραγματικά απολαμβάνουν να κάνουν, δηλαδή να ακούνε συχνά μουσική από τα ακουστικά των συσκευών τους» επισήμανε σε μια συνέντευξη τύπου η Σέλι Τσάντχα του προγράμματος πρόληψης της κώφωσης κι έλλειψης ακοής του ΠΟΥ.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συστήνει στους κατασκευαστές και τους ρυθμιστικούς φορείς να διασφαλίσουν ότι τα smartphone και άλλες συσκευές αναπαραγωγής ήχου ή mp3, διαθέτουν λογισμικά, που μπορούν να εγγυηθούν ότι οι καταναλωτές δεν θα ακούνε πολύ δυνατά μουσική για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα.

«Αυτό που προτείνουμε είναι η πρόβλεψη ορισμένων λειτουργιών όπως η αυτόματη μείωση της έντασης και η δυνατότητα ελέγχου από τους γονείς της έντασης, προκειμένου όταν κάποιος ξεπεράσει το όριο της έντασης, να υπάρχει η επιλογή η συσκευή να μειώνει αυτόματα τον ήχο σε ένα επίπεδο που δεν θα είναι βλαβερό για την ακοή τους» σημείωσε η αξιωματούχος του ΟΗΕ.

«Η προσπάθειά μας μέσω αυτής της προδιαγραφής είναι να δώσει στον χρήστη τη δύναμη να κάνει τη σωστή ηχητική επιλογή ή να πάρει το ρίσκο να υποστεί απώλεια ακοής ή εμβοή λίγα χρόνια αργότερα» είπε η Σέλι Τσάντχα.

pronews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news