facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019

Οδοιπορικό του Newpost στο Ζεφύρι: Ανήλικοι ντίλερς, ληστείες και επιθέσεις κατά αστυνομικών

Ναρκωτικά, όπλα, οργανωμένες εγκληματικές ομάδες στα πρότυπα της μαφίας και ομερτά μεταξύ των κατοίκων είναι μερικά μόνο από τα κομμάτια που συνθέτουν το παζλ της ανομίας, της παραβατικότητας και εν τέλει της ανικανότητας της πολιτείας να βάλει τάξη στο χάους του Ζεφυρίου.
Μόλις ο επισκέπτης της περιοχής περάσει το κτίριο που στεγάζεται η υποδιεύθυνση Ασφαλείας Δυτικής Αττικής, που εγκαινίασε ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην οδό Κρητικού Πελάγους 13, μπαίνει σε άγνωστα μονοπάτια.
Στην αρχή και στο τέλος του δρόμου που διασχίζει το γκέτο στο Ζεφύρι υπάρχουν «τσιλιαδόροι», συνήθως ανήλικα παιδιά, που ενημερώνουν με σφυρίγματα άλλα άτομα που επιβλέπουν από ταράτσες κτιρίων για την παρουσία «ξένων» στην περιοχή. Άλλωστε, στο σημείο οι μόνοι που κινούνται είναι οι κάτοικοι και οι τοξικομανείς που πηγαίνουν σε διάφορα σπίτια - αποθήκες ναρκωτικών για να παρουν τη δόση τους και μάλιστα οι έμποροι ναρκωτικών έχουν διαμορφώσει ειδικούς χώρους για να «τρυπιούνται» και να φεύγουν στην συνέχεια χωρίς ποσότητες ναρκωτικών στην κατοχή τους, έτσι ώστε σε περίπτωση που πέσουν σε μπλόκο αστυνομικών να μην υπάρχει κίνδυνος να αποκαλύψουν το σπίτι που τα προμηθεύτηκαν.
Στο Ζεφύρι, στίγμα για τα σπίτια που έχουν ναρκωτικά δίνει η μουσική. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν αξιωματικοί της ασφάλειας, «όταν ακούς δυνατά μουσική από κάποιο σπίτι στο Ζεφύρι, να ξέρεις πως έχει πράμα και με την μουσική στην διαπασών ενημερώνει τους υποψήφιους πελάτες».
Το Ζεφύρι έχει μετατραπεί εδώ και χρόνια σε άντρο ανομίας, η πολιτεία είτε δεν μπορεί, είτε δεν θέλει να αλλάξει το καθεστώς στην περιοχή, προκειμένου τα παραβατικά στοιχεία που δρουν στην περιοχή να μην δημιουργήσουν νέες ζώνες εγκληματικότητας, σε περίπτωση που σπάσει το άβατο.

Λαθρεμπόριο και ανήλικοι ντίλερς

Στο Ζεφύρι οι εγκληματικές πράξεις έχουν χωριστεί σε ομάδες προκειμένου να αποφεύγονται οι έριδες μεταξύ των συμμοριών.
Έτσι λοιπόν, άλλοι πωλούν ναρκωτικά, άλλοι όπλα, άλλες ομάδες λαθραία τσιγάρα, άλλες λαθραία καύσιμα και φυσικά από αυτό το σκηνικό δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι εγκληματικές ομάδες που προωθούν γυναίκες στην πορνεία.
Πολλά από τα σπίτια έχουν μετατραπεί σε ένα ιδιότυπο Big Brother, προκειμένου να ελέγχονται όλα τα άτομα που περνούν από έξω, ποιοι εισέρχονται για να προμηθευτούν ναρκωτικά και κυρίως για να γνωρίζουν ανά πάσα ώρα και στιγμή αν κυκλοφορούν αστυνομικοί στην περιοχή.
Αστυνομικοί που ενεργούν στην περιοχή και γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα, αναφέρουν πως: «Η μεταφορά του τμήματος ασφαλείας στην περιοχή έκανε μεγάλη ζημιά. Πλέον τα παραβατικά στοιχεία γνωρίζουν ποιοι είμαστε, μας βλέπουν και καταγράφουν και τις πινακίδες των οχημάτων μας».
Για τη μεταφορά των ναρκωτικών οι «βαρόνοι» των ναρκωτικών χρησιμοποιούν ανήλικα παιδιά, προκειμένου να μην κινούν τις υποψίες των αρχών. Παράλληλα μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών, θάβονται κυριολεκτικά σε χωράφια της περιοχής ή καταχωνιάζονται μέσα σε ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες σε σπίτια της περιοχής. Κάποια άλλα σπίτια πάλι, έχουν χτισμένα παράθυρα για να αποφεύγονται οι αδιάκριτες ματιές των περαστικών.

Οι ληστές των χρηματοκιβωτίων και οι βομβιστές των ΑΤΜ

Στο Ζεφύρι εκτός από διακίνηση κάθε είδους παράνομου προϊόντος βρίσκουν καταφύγιο και μέλη εγκληματικών ομάδων που απασχολούν με τις ενέργειές τους συχνά-πυκνά την αστυνομία.
Χαρακτηριστικότερες περιπτώσεις, αποτελούν τα μέλη των ληστών των χρηματοκιβωτίων με δεκάδες επιθέσεις. Επίσης στην περιοχή, κινούνται με περισσή άνεση, λόγω έλλειψης αστυνόμευσης, πολλά από τα μέλη της αρχικής σπείρας των βομβιστών των ΑΤΜ. Είναι τα άτομα που αντέγραψαν από το εξωτερικό την μέθοδο ανατίναξης μηχανημάτων αυτόματης ανάληψης χρημάτων με την εισροή αερίου. Στην συνέχεια η... τεχνογνωσία πέρασε και σε άλλα άτομα, με αποτέλεσμα οι ομάδες που πραγματοποιούν τέτοιου είδους ενέργειες να είναι δεκάδες.

Δρομολόγια τρόμου για οδηγούς λεωφορείων

Στις 14 Σεπτεμβρίου ένας οδηγός λεωφορείου λίγο έλειψε να λιτσαριστεί από δεκάδες Ρομά, όταν παρέσυρε με το βαρύ όχημα ένα τετράχρονο παιδί.
Μόλις έγινε γνωστό ξεκίνησαν να συγκεντρώνονται άτομα έξω από αμαξοστάσιο στα Άνω Λιόσια με τα πνεύματα να ηρεμούν όταν έγινε γνωστό πως δεν διατρέχει κίνδυνο η ζωή του παιδιού.
Στο Ζεφύρι και στην ευρύτερη περιοχή, τα δρομολόγια των λεωφορείων χαρακτηρίζονται δικαίως, «δρομολόγια τρόμου». Δεκάδες τοξικομανείς τρυπιούνται μέσα στα οχήματα παρουσία μικρών παιδιών και επιβατών, οι οδηγοί δέχονται κατά καιρούς επιθέσεις με σκοπό την ληστεία και υπό την απειλή μαχαριών, ενώ κατά καιρούς άγνωστοι, πραγματοποιούν επιθέσεις με πέτρες κατά των οδηγών, βάζοντας σε άμεσο κίνδυνο τόσο τις ζωές των εργαζομένων όσο φυσικά και αυτές των επιβατών.
Όπως αναφέρει μιλώντας στο Newpost, ο Φώτης Νικολόπουλος, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του συνδικάτου εργαζομένων του ΟΑΣΑ, «γενικώς στην περιοχή γίνονται επιθέσεις με πέτρες σε λεωφορεία και κλοπές. Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τοξικομανείς. Τα προβλήματα εστιάζονται κυρίως στις γραμμές Α10,Β10,735,Β12 και 805. Είναι οι γραμμές σε Μενίδι, Ζεφύρι, Άνω Λιόσια και Ασπρόπυργος» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Εισβολές σε καταστήματα και επικηρύξεις εργαζομένων!
Οι εισβολές σε επιχειρήσεις και οι επιθέσεις στη μέση του δρόμου, αποτελούν...ρουτίνα για όσους ζουν στο Ζεφύρι. Κάθε μέρα καταγράφονται τρεις με τέσσερις εισβολές σε επιχειρήσεις με σκοπό την ληστεία, ενώ οι κάτοικοι πέφτουν θύματα ληστεία ακόμη και για ένα κινητό τηλέφωνο.
Οι επιχειρήσεις αναγκάζονται να προλαμβάνουν ιδιωτικές εταιρίες φύλαξης για να προστατευτούν από τις καταδρομικές επιθέσεις. Σε μια μάλιστα περίπτωση, υποκατάστημα μεγάλης αλυσίδας σούπερ μάρκετ, αναγκάστηκε να μετακινήσει υπάλληλο φύλαξης, τον οποίον οι θρασύτατοι ληστές είχαν... επικηρύξει καθώς έκανε σωστά την δουλειά του και δεν τους επέτρεπε να κλέβουν από τα ράφια!
Σε μια άλλη περίπτωση δε, υπάλληλος φύλαξης παραιτήθηκε την πρώτη κιόλας ημέρα από επιχείρηση, λόγω της ανασφάλειας που του προκαλούσε το εργασιακό του περιβάλλον στην περιοχή.
Καθημερινές επιθέσεις κατά αστυνομικών και έλλειψη αστυνομικών
Τον περασμένο Ιούλιο δυο αστυνομικοί δέχτηκαν άγρια επίθεση από Ρομά με αποτέλεσμα να μεταφερθούν για τις πρώτες βοήθειες στο 401. Αφορμή στάθηκε η πρόθεση των αστυνομικών να συλλάβει έναν 42χρονο σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης και καταδικαστικές αποφάσεις 19 ετών και 2 μήνων. Οι αστυνομικοί βρέθηκαν αντιμέτωποι με το μένος των Ρομά με αποτέλεσμα να δεχτούν σφοδρή επίθεση από συγγενείς του 42χρονου, οι οποίοι τους επιτέθηκαν με πέτρες και καδρόνια. Ο ένας αστυνομικός τραυματίστηκε στο σαγόνι από πέτρα, ενώ ο άλλος γρονθοκοπήθηκε άγρια, με αποτέλεσμα να μεταφερθούν στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο.
Αυτή είναι μια μόνο περίπτωση επίθεσης κατά αστυνομικών. «Αυτά γίνονταν και θα συνεχίσουν να γίνονται», τονίζει ο πρόεδρος των αστυνομιών υπαλλήλων Δυτικής Αττικής, Γιώργος Σταματάκης μιλώντας στο Newpost,λόγω των κενών που υπάρχουν στις αστυνομικές υπηρεσίες.
Είναι χαρακτηριστικό πως η Δυτική Αττική ενισχύθηκε προσφάτως με μόλις 50 αστυνομικούς, ενώ η Βορειοανατολική με 130.
Όπως τονίζει, «αυτό σημαίνει πως προτεραιότητα της πολιτείας είναι η ασφάλεια των πλουσίων και των εχόντων και όχι των ανθρώπων του μεροκάματου και του μόχθου. Εμείς σαν σωματείο είχαμε στείλει έγγραφο προς τον κύριο αρχηγό πριν τις τοποθετήσεις των αστυφυλάκων και του ζητήσαμε να τοποθετήσει εδώ στην Δυτική Αττική ικανό αριθμό αστυνομικών από την στιγμή που γνωρίζουμε όλοι τις ιδιαιτερότητες της περιοχής και την έξαρση της εγκληματικότητας και η απάντηση ήταν να πάρει η Δυτική Αττική τα λιγότερα άτομα». Παράλληλα, ο κ. Σταματάκης, αναφέρει πως «η αστυνομία μπαίνει στο γκέτο μόνο με οργανωμένη επιχείρηση, δεν μπορείς να μπεις να συλλάβεις».
newpost

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news