facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019

Απίστευτο: Οι Τούρκοι έβγαλαν NAVTEX – πρόκληση μόλις ανακοινώθηκε ο νέος ΥΠΕΘΑ, Β. Αποστολάκης

Μόλις ανακοινώθηκε η αλλαγή στο υπουργείο Άμυνας και στο πλαίσιο απάντησης στην επιλογή του πρωθυπουργού να κάνει υπουργό τον νυν Α/ΓΕΕΘΑ Ευάγγελο Αποστολάκη, οι Τούρκοι εξέδωσαν NAVTEX, ενώ δεσμεύουν μια τεράστια περιοχή για έρευνες από το BARBAROS από σήμερα μέχρι και το άλλο Σάββατο 19 Ιανουαρίου.

Φαίνεται πως στην Άγκυρα δεν είναι καθόλου ευχαριστημένοι με τις πρόσφατες δηλώσεις του κ. Αποστολάκη σχετικά με τις «κόκκινες γραμμές» αλλά και με την «ισοπέδωση» που θα υποστούν αν πατήσουν σε οποιαδήποτε βραχονησίδα.

Υπενθυμίζεται πως ο Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης είχε κάνει λόγο για «κόκκινη γραμμή», όταν είπε πως η απόφαση που ενστερνίζεται και η ελληνική κυβέρνηση για ένα πιθανό θερμό επεισόδιο με την Τουρκία είναι σαφής: «Εάν ανέβουν σε βραχονησίδα, θα την ισοπεδώσουμε. Κι αυτή είναι μια κόκκινη γραμμή, που την ενστερνίζεται και η κυβέρνηση».

Ταυτόχρονα, είχε ξεκαθαρίσει ότι πρώτο μέλημα της Ελλάδας είναι η εξασφάλιση της ειρήνης στην περιοχή.

«Εάν χρειαστεί να πολεμήσουμε, δεν θα συμπολεμήσει κανένας δίπλα μας. Η δική μας προσπάθεια επικεντρώνεται να μην χρειαστεί να φτάσουμε έως εκεί. Με τις ΗΠΑ και την ΕΕ θέλουμε να εξασφαλίσουμε ότι οι Τούρκοι δεν θα φτάσουν έως εκεί», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά…



mononews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news