facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019

Le Monde: Ολο και πιο πιθανές οι πρόωρες εκλογές -Ανοίγει νέα περίοδος αστάθειας για την Ελλάδα

Ο Αλέξης Τσίπρας επωφελήθηκε από την αναχώρηση του «περιοριστικού» του εταίρου, Πάνου Καμμένου, «για να παίξει άλλη μια παρτίδα πολιτικού πόκερ», ζητώντας κατ’ αρχάς ψήφο εμπιστοσύνης, γράφει η Le Monde.

Στο δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας, που αναλύει τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα, επισημαίνεται ότι οι πρόωρες εκλογές φαίνονται όλο πιο πιθανές, ενώ σημειώνεται ότι ανοίγει μια νέα περίοδος αστάθειας.

Κάνοντας αναφορά στην ψήφο εμπιστοσύνης, η Le Monde σημειώνει: «ο Αλέξης Τσίπρας, που διαθέτει 145 εκλεγμένους βουλευτές (από τους 300) από το κόμμα του της Αριστεράς, μπορεί να προσβλέπει σε τέσσερις βουλευτές από το κόμμα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων». Ο Μάνος Παπάζογλου, καθηγητής πολιτικών επιστημών του Πανεπιστημίου της Πελοποννήσου, λέει στη γαλλική εφημερίδα:

«Οι κινήσεις στο πολιτικό πόκερ του Αλέξη Τσίπρα είναι όλο και πιο ελεγχόμενες, περισσότερο από όσο ίσως πιστεύουν κάποιοι. Ο Αλέξης Τσίπρας γνωρίζει πολύ καλά ότι η ψήφος εμπιστοσύνης θα περάσει, όπως και η Συμφωνία των Πρεσπών. Αλλά η πλειοψηφία είναι αδύναμη. Για τις σημαντικές ψηφοφορίες, όπως είναι η Αναθεώρηση του Συντάγματος, ο Αλέξης Τσίπρας θα πρέπει να βρει 180 ψήφους. Οι πρόωρες εκλογές φαίνονται όλο και πιο πιθανές και μια νέα περίοδος αστάθειας ανοίγει για την Ελλάδα».

«Ο Πάνος Καμμένος προετοιμάζεται ήδη για τις επόμενες εκλογές και δεν θα έχει συμβιβαστεί για τη Συμφωνία των Πρεσπών έναντι των εθνικιστών ψηφοφόρων του. Ο Αλέξης Τσίπρας, από την πλευρά του, “απαλλάσσεται” από έναν εταίρο ιδεολογικά στον αντίποδα του κόμματός του και θέλει να προσεγγίσει την κεντροαριστερά εν όψει των μελλοντικών ευρωεκλογών και βουλευτικών εκλογών. Την Κυριακή το βράδυ, ο Έλληνας πρωθυπουργός κάλεσε τις προοδευτικές δυνάμεις να ενωθούν για την επόμενη μέρα», αναφέρει ακόμη η Le Monde, σύμφωνα με το ΑΠΕ, παραθέτοντας σημεία από την ομιλία του πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μουσικής, σχολιάζοντας ότι ο κ. Τσίπρας έδινε την εντύπωση ότι η προεκλογική εκστρατεία έχει ξεκινήσει για τα καλά.

iefimerida

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news