facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019

EBZ: Τευτλοπαραγωγοί κατέλαβαν τα γραφεία της βιομηχνίας – Τι ζητούν

Σε κατάληψη των γραφείων διοίκησης της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης ΑΕ (ΕΒΖ), στη Θεσσαλονίκη, προχώρησαν από νωρίς το απόγευμα τευτλοπαραγωγοί.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος των τευτλοπαραγωγών Κεντρικής Μακεδονίας, Σάκης Πίππας επισήμανε:»Θα κατασκηνώσουμε εδώ στην έδρα της εταιρείας μέχρι να πάρουμε συγκεκριμένες απαντήσεις για το τι μέλλει γενέσθαι με την τευτλοκαλλιέργεια στη χώρα μας, την τύχη της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης και φυσικά το πότε θα πληρωθούμε. Έχουμε να λαμβάνουμε 1,7 εκατ. ευρώ για τη φετινή σοδειά που παραδώσαμε και άλλα 800.000 ευρώ από παλαιές οφειλές».

Όπως είπε, ανά βάρδιες, οι 2.500 τευτλοπαραγωγοί της χώρας, από Ημαθία, Θεσσαλία, Σέρρες και Ορεστιάδα, θα παραμείνουν στα γραφεία διοίκησης της ΕΒΖ «για όσο χρειαστεί».

Υψηλόβαθμο μέλος της διοίκησης της ΕΒΖ, μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι οι τευτλοπαραωγοί θα δικαιωθούν μέσα από τις διαδικασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη και επισήμανε ότι εντός των επόμενων ημερών θα συζητηθεί το εάν τελικά υπάρξει τευτλοκαλλιέργεια στη χώρα μας το 2019.

Στο μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαδικασίες για τη μετάταξη μέρος των εργαζομένων στης ΕΒΖ στο δημόσιο τομέα και ορισμένων να εντάσσονται σε προσυνταξιοδοτικό πρόγραμμα. Όπως είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο πρόεδρος των εργαζομένων της ΕΒΖ, Χριστόδουλος Βαρκάκης, οι μισοί εκ των 210 εργαζομένων της ΕΒΖ θα μεταταχθούν στο δημόσιο και οι άλλοι στο προσυνταξιοδοτικό πρόγραμμα και ανέφερε ότι οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι εδώ και τέσσερις μήνες, με το συνολικό ποσό που έχουν να λαμβάνειν να προσεγγίζει τα 2 εκατ. ευρώ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/mononews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news