facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2019

Η Daily Mail «ξεμπροστιάζει» τον Γιούνκερ: Με ιδιωτικό τζετ τα μισά επαγγελματικά του ταξίδια!

Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ χρησιμοποίησε ιδιωτικά τζετ για σχεδόν το 50% των φετινών ταξιδιών του ανά την υφήλιο, αποκαλύπτουν επίσημα στοιχεία που φέρνει στο φως η Daily Mail.

Σύμφωνα με τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τα εναέρια ταξί πρέπεί να χρησιμοποιούνται μόνο όταν είναι αδύνατον να βρεθούν κατάλληλες εμπορικές πτήσεις, τόσο για περιβαλλοντικούς όσο και για οικονομικούς λόγους. 

Ωστόσο, ο πρόεδρος της Κομισιόν χρησιμοποίησε ιδιωτικά αεροσκάφη για 21 από τα 43 επίσημα ταξίδια του από τον Ιανουάριο μέχρι τον Νοέμβριο, χρεώνοντας το ταμείο της Επιτροπής με έναν λογαριασμό που ανέρχεται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, όπως εξηγεί στο άρθρο της η βρετανική εφημερίδα.

Μετά τις αποκαλύψεις της Daily Mail, πολλοί Βρετανοί ζητούν να διερευνηθεί η φερόμενη ως «υπερβολική» χρήση ιδιωτικών πτήσεων που χρηματοδοτούνται από φορολογούμενους της ΕΕ από τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Μόνο το κόστος ενός ιδιωτικού αεροσκάφους για ένα ταξίδι μετ' επιστροφής στην Τυνησία του Γιούνκερ κόστισε στους Ευρωπαίους φορολογούμενους £32.943 (36.523 ευρώ). Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αρνήθηκε να παραδώσει στην εφημερίδα τον αναλυτικό λογαριασμό, ωστόσο επιβεβαίωσε ότι ο κ. Γιούνκερ πέταξε με αντιπροσωπεία 13 ατόμων και ότι το κόστος μετακίνησης ήταν κατά μέσο όρο £2.357 (2.611 ευρώ) ανά άτομο.

Στη διάρκεια του συγκεκριμένου ταξιδιού τον Οκτώβριο, ο πρόεδρος της Κομισιόν συναντήθηκε με αξιωματούχους της Τυνησίας για να συζητήσει πρότζεκτ συνεργασίας μεταξύ της βορειοαφρικανικής χώρας και της ΕΕ. Ο κ. Γιούνκερ, ο οποίος πρόσφατα έλαβε αύξηση μισθού, και πλέον κερδίζει πάνω από 387.730 ευρώ ετησίως, ζήτησε περίπου 600 ευρώ για τα έξοδα μιας διανυκτέρευσης σε ξενοδοχεία και τα ημερήσια του έξοδα.

Το κόστος ενός άλλου ιδιωτικού αεροπλάνου για την επίσκεψή του Γιούνκερ τον Νοέμβριο στο Ελσίνκι της Φινλανδίας, όπου δείπνησε με ηγέτες του κόσμου πριν από την συμμετοχή του στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ανήλθε σε 25.946 ευρώ.

Και πάλι, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αρνήθηκε να δώσει στη δημοσιότητα τον αναλυτικό λογαριασμό, αλλά επιβεβαίωσε πως ο Γιούνκερ ταξίδεψε με αντιπροσωπεία 11 ατόμων και ότι τα ατομικά έξοδα ταξιδιού ανέρχονταν σε 2.100 ευρώ ανά άτομο.

junck-mesa
Σύμφωνα με την Daily Mail, μακράν το πιο ακριβό ταξίδι του Γιούνκερ με ιδιωτικό τζετ ήταν η επίσκεψη του στην Μαδρίτη για μια διάλεξη και συνάντηση με τον βασιλιά της Ισπανίας Φελίπε. 

Το κόστος ανά άτομο ανήλθε στα 7.458 ευρώ, αλλά το συνολικό κόστος δεν έχει αποκαλυφθεί.

Ιδιωτικά αεροπλάνα ναύλωσε επίσης ο Γιούνκερ για ταξίδια που περιλάμβαναν ομιλίες και δύο ακόμη για «επαγγελματικά» δείπνα και γεύματα με την Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ. 

Μάλιστα, χρησιμοποίησε 6 φορές ιδιωτικό αεροπλάνο για να παραβρεθεί σε εκδηλώσεις στην γειτονική Γερμανία, παρά το γεγονός ότι βρίσκεται πολύ κοντά στις Βρυξέλλες και συνδέεται μαζί τους με τακτικά δρομολόγια αεροπορικών εταιρειών.

Το συμπέρασμα απ' όλα τα παραπάνω είναι πως το ρητό «Δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις» ταιριάζει «γάντι» στον πρόεδρο της Κομισιόν, ο οποίος, παρότι κρούει συχνά τον κώδωνα του κινδύνου για την κλιματική άλλαγή χρησιμοποιεί πρακτικές που δυσχεραίνουν το πρόβλημα και επιβαρύνουν την τσέπη των Ευρωπαίων φορολογούμενων!


protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news