facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019

Bloomberg: Γιατί ο Τσίπρας θα χάσει ακόμη κι αν περάσει η Συμφωνία των Πρεσπών

Χιλιάδες Έλληνες ετοιμάζονται να διαδηλώσουν στους δρόμους της Αθήνας σήμερα, Παρασκευή, για να διαμαρτυρηθούν για το ονοματολογικό της γειτονικής πΓΔΜ (Δημοκρατίας της Μακεδονίας, όπως γράφει το Bloomberg), την ώρα που ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, προετοιμάζεται για μία ακόμη αναμέτρηση στη Βουλή για το θέμα της συμφωνίας.

Σύμφωνα με τη λεγόμενη Συμφωνία των Πρεσπών, η πΓΔΜ θα αλλάξει το όνομά της σε Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας και, ως αντάλλαγμα, οι Έλληνες θα σταματήσουν να ασκούν βέτο στην ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πολλοί Έλληνες λένε ότι το «Μακεδονία» πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο για την ομώνυμη περιφέρεια της βόρειας Ελλάδας -γενέτειρας του Μεγάλου Αλεξάνδρου- και θεωρούν ότι οποιαδήποτε άλλη χρήση της συγκεκριμένης ονομασίας ισοδυναμεί με απόπειρα κλοπής της πολιτισμικής κληρονομιάς τους.

Όπως γράφει στο πρώτο θέμα του σήμερα το πρακτορείο Bloomberg, η ελληνική κυβέρνηση κατέθεσε τη Συμφωνία στη Βουλή το Σάββατο και ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει τώρα να καταφέρει να εξασφαλίσει πλειοψηφία για την κύρωσή της, έχοντας επιβιώσει οριακά μιας ψήφου εμπιστοσύνης την περασμένη εβδομάδα, μετά την απόφαση του Πάνου Καμμένου να αποχωρήσει από την συγκυβέρνηση σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη Συμφωνία.

Όμως, όπως επισημαίνει το πρακτορείο, παρ’ όλο που ο πρωθυπουργός έχει πιθανότατα αρκετές ψήφους για να επικρατήσει, η στήριξη αυτή μπορεί να του κοστίσει σε δημοτικότητα, καθώς το συγκεκριμένο θέμα έχει μεγάλο συναισθηματικό βάρος για πολλούς Έλληνες από όλες τις πολιτικές παρατάξεις.

Σημειώνεται ακόμη ότι αν κυρωθεί η Συμφωνία, ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να στρέψει την προσοχή του στην οικονομία, πριν από τις εκλογές, που αναμένεται να γίνουν το αργότερο τον Οκτώβριο.

Ο Αλέξης Τσίπρας, καταλήγει το Bloomberg, ευελπιστεί ότι θα περάσει κάποια κρίσιμα μέτρα που έχει υποσχεθεί στους ψηφοφόρους, όπως η αύξηση του κατώτατου μισθού, μέτρα προστασίας της κατοικίας, η συνταγματική μεταρρύθμιση και η επιστροφή στις αγορές με την έκδοση νέου πενταετούς ομολόγου.

mononews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news