facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019

Δανέλλης: Σταύρο μην κάνεις ούτε το “έγκλημα” ούτε το “λάθος” για τις Πρέσπες

Ο Σπύρος Δανέλλης, που διαγράφηκε από το Ποτάμι, αναφέρθηκε στην απόφασή του να είναι ο 151ος που θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Της απόφασής του να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση υπεραμύνθηκε ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής Σπύρος Δανέλλης, καταχειροκροτούμενος από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

“Με τη σημερινή ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση δεν σημαίνει πως προσχωρώ στο ΣΥΡΙΖΑ. Ναι, είναι ανορθόδοξο, ένα κόμμα ή ένας βουλευτής, που δεν προσχωρεί στην κυβέρνηση να δίνει ψήφο εμπιστοσύνης. Μήπως όμως ζούμε σε κανονικές στιγμές; Έλεγα δημόσια, ήδη από την 1η Οκτωβρίου του 2018 «να δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση αν συνδεθεί με το Μακεδονικό», όταν δηλαδή έβλεπα να έρχεται αυτή η κορυφαία αντίφαση: Το να λέμε από τη μια ότι είναι πατριωτικά ορθή και εθνικά επιβεβλημένη η κύρωση της Συμφωνίας, και από την άλλη, να μην κατανοούμε πως φυσικό προαπαιτούμενο αποτελεί η ύπαρξη κυβέρνησης που θα τη φέρει προς ψήφιση”, είπε ο κ. Δανέλλης.

Ο ανεξάρτητος βουλευτής εξηγώντας γιατί υπερψηφίζει την κυβέρνηση, σημείωσε ότι αν δεν υπάρχει η τωρινή κυβέρνηση, τότε δεν υπάρχει και Συμφωνία, αφού το σύνολο της αντιπολίτευσης την αρνείται.

“Δεν με αφορούν οι προφάσεις εν αμαρτίαις. Επιπλέον, δεν με πτοούν οι απειλές και οι λοιδορίες εκείνων που κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια”, είπε ο κ. Δανέλλης για να προσθέσει: “Απαιτείται περίσσιο θράσος από εκείνους που δεν δίστασαν να σκυλέψουν το κοινοβουλευτικό σώμα του Ποταμιού – και όχι μόνο του Ποταμιού – να «κουνάνε το δάκτυλο» με ηθικοπλαστικές παρατηρήσεις και κρατώντας την ρομφαία του άσπιλου, να μιλούν για «γυρολόγους», «ξέμπαρκους» και «ρετάλια». Αντιλαμβάνομαι και τη σφοδρότητα των επιθέσεων που δέχομαι από συγκεκριμένη μερίδα δημοσιογράφων και τύπου, που έχουν μάθει να λειτουργούν περισσότερο ως γραφεία κομματικής προπαγάνδας”.

“Αγαπητέ μου Σταύρο. Το ότι παραμένω σταθερός 20 χρόνια τώρα σε αυτό που θεωρώ εθνικά επωφελές και σύμφωνο με τις αρχές και τις αξίες μου, μου το χρεώνεις ως «εκ προμελέτης λάθος»;” είπε απευθυνόμενος στον κ. Θεοδωράκη ο κ. Δανέλλης, που υποστήριξε ότι “το σημερινό Ποτάμι, με το δικό σου σιγοντάρισμα, θεωρεί στρατηγικό εταίρο τη ΝΔ – το παλαιότερο από το παλιό. Τι σχέση έχει αυτό το πράγμα με Το Ποτάμι, στο οποίο εκλεγήκαμε τον Ιανουάριο του 2015; Και κακά τα ψέματα”.

“Σταύρο και πρώην συνοδοιπόροι του Ποταμιού, αύριο, στις Πρέσπες, εύχομαι να μην κάνετε ούτε το «έγκλημα», ούτε το «λάθος»” είπε κλείνοντας την τοποθέτησή του ο σπύρος Δανέλλης.

Δείτε την ομιλία του στη Βουλή:



newsit

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news