facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019

Το απόγευμα συνεχίζεται η συζήτηση στη Βουλή της ΠΓΔΜ για το Σύνταγμα

Ξεκίνησε πριν από λίγο και διεκόπη μερικά λεπτά αργότερα η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής της ΠΓΔΜ σχετικά με την τροποποίηση του Συντάγματος της χώρας, στη βάση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Η συζήτηση θα συνεχιστεί το απόγευμα (στις 16:00 τοπική ώρα-17:00 ώρα Ελλάδας). Η διακοπή οφείλεται στην παραίτηση που υπέβαλε νωρίτερα σήμερα ένας βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος του Ζόραν Ζάεφ (Σοσιαλδημοκρατική Ένωση-SDSM), προκειμένου να αναλάβει διευθυντής σε δημόσια επιχείρηση και τον ορισμό του αντικαταστατή του, για τον οποίο θα χρειαστούν μερικές ώρες, ώστε να τηρηθούν οι σχετικές διαδικασίες, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Κυβερνητικές πηγές της ΠΓΔΜ ανέφεραν, υπό τον όρο της ανωνυμίας, ότι η συζήτηση και η σχετική ψηφοφορία στη Βουλή για την τροποποίηση του Συντάγματος της χώρας και του σχετικού εφαρμοστικού Νόμου του Συντάγματος θα ολοκληρωθεί κατά πάσα πιθανότητα την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου και πρόσθεσαν πως η κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ φέρεται να εξασφαλίζει στη Βουλή την απαιτούμενη πλειοψηφία των δύο τρίτων (80 στους 120 βουλευτές) για τα δύο παραπάνω θέματα.

newsbeast

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news