facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2019

Ντράγκι: Πιο αδύναμη από ό,τι αναμενόταν η οικονομία της Ευρωζώνης

Οι αβεβαιότητες, κυρίως εκείνες που σχετίζονται με παγκόσμιους παράγοντες, παραμένουν σημαντικές και δεν υπάρχει περιθώριο εφησυχασμού, προειδοποίησε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, τονίζοντας πως οι πιο πρόσφατες οικονομικές εξελίξεις δείχνουν για την Ευρωζώνη μια εικόνα ασθενέστερη από την αναμενόμενη.

Μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο, σχετικά με την ετήσια έκθεση της ΕΚΤ για το 2017, ο κ. Ντράγκι είπε ότι παραμένουν αναγκαία ορισμένα μέτρα νομισματικής πολιτικής προκειμένου να στηριχθεί η περαιτέρω ενίσχυση των εγχώριων πιέσεων στις τιμές και στον πληθωρισμό μεσοπρόθεσμα.

Πάντως, ο κ. Ντράγκι τόνισε ότι η οικονομία της Ευρωζώνης ανέκαμψε σταθερά τα τελευταία χρόνια, καταγράφοντας 22 συνεχόμενα τρίμηνα ανάπτυξης.

Όπως συμπλήρωσε, σήμερα στην Ευρωζώνη εργάζονται 9,6 εκατ. περισσότεροι άνθρωποι σε σύγκριση με το δεύτερο τρίμηνο 2013, με την ανεργία να μειώνεται σε χαμηλό δεκαετίας, στο 7,9%.
Ο ίδιος τόνισε ότι κύριος μοχλός της ανάκαμψης ήταν η ενίσχυση της εγχώριας ζήτησης και η βελτίωση των αγορών εργασίας.

Είπε επίσης ότι η ενίσχυση αυτή της οικονομίας και η εμπιστοσύνη της ΕΚΤ στην επίτευξη των στόχων για τον πληθωρισμό, την οδήγησε στη σταδιακή μείωση των αγορών στοιχείων ενεργητικού.

naftemporiki

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news