facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019

Μητσοτάκης: Τι ακριβώς συνδέει τον κ. Τσίπρα με τον δικτάτορα της Βενεζουέλας;

Αυστηρή κριτική στον Αλέξη Τσίπρα για τη στήριξη που, σε πλήρη αντίθεση με την υπόλοιπη Ευρώπη, παράσχει η κυβέρνησή του στο καθεστώς του Νικολάς Μαδούρο στη Βενεζουέλα, ασκεί ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε δηλώσεις που έκανε αμέσως μετά τη συνάντηση που με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Γίρκι Κατάινεν, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναρωτήθηκε «τι ακριβώς είναι αυτό που συνδέει τον κ. Τσίπρα με τον δικτάτορα της Βενεζουέλας;», υπογραμμίζοντας ότι η Νέα Δημοκρατία συντάσσεται πλήρως με το αίτημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για άμεσες και ελεύθερες εκλογές στη λατινοαμερικανική χώρα.

Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης οι τραγικές εξελίξεις στη Βενεζουέλα ήταν ένα από τα θέματα που συζήτησε με τον κ. Κατάινεν: «Και του τόνισα αυτό που αισθάνεται κάθε δημοκρατικός πολίτης σήμερα. Θλίψη και αγανάκτηση όταν βλέπει το μεγάλο αυτό κράτος της Λατινικής Αμερικής να δοκιμάζεται από τις αυταρχικές μεθόδους ενός καθεστώτος που έχει οδηγήσει τον λαό του στην ανέχεια και στην απελπισία», εξήγησε.

«Η τραγωδία στη Βενεζουέλα πρέπει να βρει το ταχύτερο δυνατό δημοκρατική διέξοδο. Η Νέα Δημοκρατία συντάσσεται πλήρως με το αίτημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για άμεσες και ελεύθερες εκλογές», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ. Και κατέληξε λέγοντας: «Ο κ. Τσίπρας, που χαρακτήριζε την εξουσία Μαδούρο “μοντέλο που θα έπρεπε να απλωθεί και στην Ευρώπη” προσβάλει την Ελλάδα, επιμένοντας ακόμη και τώρα να τoν στηρίζει. Αναρωτιέμαι: τι ακριβώς είναι αυτό που συνδέει τον κ. Τσίπρα με τον δικτάτορα της Βενεζουέλας;»

Με τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν και καλό του φίλο, όπως χαρακτήρισε τον Γίρκι Κατάινεν, ο κ. Μητσοτάκης συζήτησε και για το μέλλον της χώρας μας. «Συμφώνησε απολύτως μαζί μου ότι το κλειδί για την ανάταξη της ελληνικής οικονομίας είναι οι επενδύσεις -ξένες και εγχώριες- που θα δημιουργήσουν νέες και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας», είπε ο Πρόεδρος της ΝΔ. «Επενδύσεις που δυστυχώς η σημερινή κυβέρνηση αντί να προσελκύσει, έκανε τα πάντα, εδώ και τέσσερα χρόνια, για να καθυστερήσει ή και να αποτρέψει».

«Απάντηση» ΣΥΡΙΖΑ

«Οι δημόσιες ευχαριστίες του γραμματέα της ΝΔ στον Πειραιά, κ. Βοϊδονικόλα, προς τον Βαγγέλη Μαρινάκη, για την κάλυψη των ενοικίων, του εξοπλισμού και της ανακαίνισης των τοπικών γραφείων της ΝΔ, αποτελεί καραμπινάτη ομολογία διαπλοκής, που εκθέτει ανεπανόρθωτα τον Κυριάκο Μητσοτάκη» αναφέρει σε γραπτή του ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο πρόεδρος της ΝΔ οφείλει άμεσα να δώσει εξηγήσεις για τις οικονομικές σχέσεις του κόμματός του με τον εν λόγω επιχειρηματία. Αναρωτιόμαστε αν με τέτοιες "χορηγίες" έχει καταφέρει τελικά να μειώσει τα έξοδα του κόμματός του» καταλήγει στην ανακοίνωσή του το κυβερνών κόμμα.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news