facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2019

Ζάεφ: Η Συμφωνία των Πρεσπών δεν μπορεί να αλλάξει στο μέλλον

Είναι μια συμφωνία που δεν μπορεί να αλλάξει στο μέλλον, διαβεβαιώνει την Αθήνα και τους Έλληνες ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, ενώ ασκεί κριτική στην πολιτική εξαρχαϊσμού του Γκρούεφσκι, σημειώνοντας ότι η χώρα πλήρωσε μεγάλο τίμημα γι’ αυτή την πολιτική του παρελθόντος και δεν θα επαναλάβει τα ίδια λάθη.

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» εμφανίστηκε βέβαιος για τη θετική ολοκλήρωση των συνταγματικών αλλαγών στο Κοινοβούλιο και την επικύρωση της συμφωνίας παρά την αντίθεση του προέδρου Ιβάνοφ.

Υποστήριξε ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο Αλέξης Τσίπρας αγνόησαν το πολιτικό κόστος και προχώρησαν σε μια συμφωνία η οποία, τόνισε, έχει μόνο θετικά για τους δύο λαούς και τις δύο χώρες, ενώ υπογράμμισε ότι η τροπολογία για την υπηκοότητα δεν αφήνει καμία αμφιβολία για παρερμηνείες. Οσο για το ζήτημα της γλώσσας, ο Ζόραν Ζάεφ υποστήριξε ότι για το θέμα αυτό υπάρχει σχετική απόφαση των Ηνωμένων Εθνών με την οποία διευκρινίζεται ότι ανήκει στη σλαβική ομάδα γλωσσών.

Με απόλυτη σαφήνεια διαχώρισε επίσης την ιστορική κληρονομιά της πατρίδας του από την ελληνική Μακεδονία και αναγνώρισε την ξεχωριστή αρχαία ελληνική κληρονομιά και Ιστορία της περιοχής.

Σχετικά με την ένταξη της χώρας του στο ΝΑΤΟ και τη ρωσική αντίθεση, δήλωσε πως δεν στρέφεται εναντίον κανενός και πως μοναδικό στόχο έχει την ειρήνη και τη σταθερότητα, ενώ υπαινίχθηκε ότι η ΠΓΔΜ εκτός ευρωατλαντικών θεσμών θα αντιμετώπιζε σοβαρούς υπαρξιακούς κινδύνους.

newsbeast

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news