facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2019

Νίκος Μανιαδάκης: Έρευνα της αστυνομίας στο σπίτι του

Εισαγγελική εντολή για έρευνα στο σπίτι του τέως προστατευόμενου μάρτυρα για την υπόθεση Novartis. Ο Νίκος Μανιαδάκης κατηγορείται για παθητική δωροδοκία. Υποστηρίζει πως δέχτηκε πιέσεις να κατονομάσει πολιτικά πρόσωπα. "Με παρακολουθούν εδώ κι ένα χρόνο ένα μάτσο πράκτορες της ΕΥΠ" δήλωσε, επαναλαμβάνοντας ότι δεν ήθελε να διαφύγει στο εξωτερικό.

Κατ’ οίκον έρευνα στο σπίτι του καθηγητή Νίκου Μανιαδάκη πραγματοποίησαν σήμερα (03.01.2019) οι αρμόδιοι εισαγγελείς προκειμένου να αναζητήσουν στοιχεία που σχετίζονται με την υπό διερεύνηση υπόθεση της Novartis.

Η κίνηση αυτή των εισαγγελέων έρχεται λίγες ημέρες μετά την άσκηση της εις βάρος του ποινικής δίωξης για το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου.

Ήδη το σκέλος της δικογραφίας που αφορά το διάστημα της ασκηθείσας ποινικής δίωξης σε βάρος του κ. Μανιαδάκη διαβιβάστηκε στην ανακρίτρια κατά της διαφθοράς Μαρίνα Μπόζνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο καθηγητής δήλωσε μέσω του συνηγόρου του στη δικαστική λειτουργό ότι ανά πάσα ώρα και στιγμή θα είναι στη διάθεση των ανακριτικών αρχών.

Οι εξελίξεις στην υπόθεση έχει προκαλέσει τριγμούς στο πολιτικό σκηνικό, με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη να κάνει λόγο για επιχείρηση θεσμικής εκτροπής και να επιτίθεται στον Παύλο Πολάκη αλλά και στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Ο Νίκος Μανιαδάκης σε συνεντεύξεις του τις τελευταίες ώρες υποστήριξε πως δέχτηκε πιέσεις να κατονομάσει πολιτικά πρόσωπα για εμπλοκή στην υπόθεση Novartis και επέμεινε ότι όταν περασμένη εβδομάδα τον σταμάτησαν στο αεροδρόμιο, δεν επιχειρούσε να διαφύγει αλλά είχε ενημερώσει τις αρχές για το ταξίδι του. Αναρωτήθηκε μάλιστα πως θα μπορούσε να επιχειρήσει να το “σκάσει” ενώ, τον τελευταίο χρόνο, όπως είπε, “με παρακολουθούν ένα μάτσο πράκτορες της ΕΥΠ”.

newsit

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news