facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019

Αστεία χώρα: Ξέμεινε από... αλάτι η Θεσσαλονίκη εν μέσω της κακοκαιρίας

Πυκνή χιονόπτωση πλήττει από νωρίς το πρωί την πόλη της Θεσσαλονίκης, με την επέλαση της νέας κακοκαιρίας «Υπατίας».

Προφορικά αιτήματα από 4-5 δήμους του νομού Θεσσαλονίκης για την προμήθεια αλατιού δέχτηκε τηλεφωνικά η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο επικεφαλής του Αυτοτελούς Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, Μπάμπης Στεργιάδης.

«Η Περιφέρεια προέβη σε τριετή διαγωνισμό και αυτή τη στιγμή έχει αλάτι που επαρκεί για να διατηρηθούν τα μεγάλα οδικά δίκτυα της αρμοδιότητάς της ανοιχτά. Παρήγγειλε, μάλιστα, νέα ποσότητα αλατιού και περιμένει να της το προμηθεύσουν. Ωστόσο υπάρχει πανελλαδικά έλλειψη αλατιού, γιατί χιονοπτώσεις σημειώθηκαν σε όλη την Ελλάδα», τόνισε χαρακτηριστικά και εκτίμησε ότι «σταδιακά θα αρχίσει να υπάρχει πρόβλημα».

Από την άλλη πλευρά, διευκρίνισε ότι «η Περιφέρεια δεν μοιράζει αλάτι, δεν έχει καμία τέτοια αρμοδιότητα. Συνεισφέρει στο έργο των δήμων όταν μπορεί και έχει τη δυνατότητα να στείλει μηχανήματα για να διατηρηθούν οι δρόμοι καθαροί».

Αναφερόμενος στην συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, που πραγματοποιήθηκε στις 20 Δεκεμβρίου, επισήμανε:

«Όταν κάναμε συντονιστικό στις 20 Δεκέμβρη, με όλους τους δήμους του πολεοδομικού συγκροτήματος, ενημερώσαμε ότι πρέπει να προβούν στις ανάλογες προμήθειες σε άλας αποχιονισμού».

Σε κάθε περίπτωση, επανέλαβε ότι η Περιφέρεια διατηρεί τα δίκτυα της αρμοδιότητάς της πεντακάθαρα.

«Μόλις περάσαμε την περιφερειακή, τον δρόμο που οδηγεί στο νοσοκομείο Παπανικολάου, την εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Μουδανίων και τον δρόμο του αεροδρομίου, ενώ καθαρά είναι και όλα τα δίκτυα που οδηγούν στις μεγάλες πόλεις της Κεντρικής Μακεδονίας», πρόσθεσε. Υπογράμμισε δε ότι συνεχίζονται οι αποχιονισμοί και οι ρίψεις αλατιού.

Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας του Δήμου Θεσσαλονίκης και υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας, Θωμάς Ψαρράς, δήλωσε στον ρ/σ, «Πρακτoρείο 104,9 FM» ότι «λόγω του γεγονότος ότι όλη η Ελλάδα είχε πρόβλημα, το αλάτι στις Ελληνικές Αλυκές, απ’ όπου κάνουμε τις προμήθειές μας, έχει σωθεί. Βέβαια, υπάρχουν άλλα σημεία. Δεν μπόρεσαν να ικανοποιήσουν την ποσότητα που είχαμε παραγγείλει από τις αρχές του φθινοπώρου.

Παραγγείλαμε άλλους 240 τόνους, πέραν από τους 320 που είχαμε στις αποθήκες. Βρήκαμε αλάτι στην Πιερία και είμαστε σε επιφυλακή, ώστε να δημιουργήσουμε στοκ και να μην έχουμε πρόβλημα σε μελλοντική χιονόπτωση».

Για δύσκολη κατάσταση έκανε λόγο και ο δήμαρχος Λαγκαδά, Γιάννης Καραγιάννης. Σε δηλώσεις του στο «Πρακτορείο 104,9 FM/ τόνισε:

«Επιχειρούμε να δώσουμε λύσεις κάτω από δύσκολες συνθήκες. Κρατάμε τα δίκτυα ανοιχτά, όμως η χιονόπτωση θα συνεχιστεί. Κάθε μέρα ρίχνουμε 100 τόνους αλάτι».

Στο μεταξύ, η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, επισήμανε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι σύμφωνα με την πληροφόρηση που έχει, η σφοδρή χιονόπτωση θα σταματήσει μέχρι αργά το μεσημέρι και στη συνέχεια θα πέφτει χιονόνερο.

Σχολίασε ότι η μεγαλύτερη δυσκολία στις μετακινήσεις σήμερα οφείλεται στο γεγονός ότι είναι μια εργάσιμη μέρα, άρα περισσότερα αυτοκίνητα βρίσκονται στους δρόμους. Είπε ακόμη ότι μέχρι στιγμής τα όποια προβλήματα αντιμετωπίζονται, ενώ η αντιπεριφέρεια ανταποκρίθηκε στην έκκληση του σταθμού των ΚΤΕΛ στα δυτικά της Θεσσαλονίκης για την πραγματοποίηση καθαρισμών ώστε να μπορούν να κινούνται κανονικά τα λεωφορεία.

Εξάλλου ο δήμαρχος Βόλβης, Διαμαντής Λιάμας, επικοινώνησε με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας προκειμένου να ζητηθεί η συνδρομή με εκχιονιστικά μηχανήματα, ώστε να ανοίξουν δρόμοι από τα χιόνια, προκειμένου κτηνοτρόφοι της περιοχής να μπορέσουν να έχουν πρόσβαση στις κτηνοτροφικές μονάδες τους.

iefimerida

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news