facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019

Τασία: Είστε οι σύγχρονοι κουκουλοφόροι - Δένδιας: Η ΝΔ έχει χύσει αίμα από την τρομοκρατία

Σφοδρή σύγκρουση μεταξύ της κυρίας Τασίας Χριστοδουλοπούλου και του Νίκου Δένδια εξελίχθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του κοινοβουλίου ανέτρεψε το ήπιο κλίμα υποστηρίζοντας ότι η ΝΔ υποκινεί και συντονίζει τις επιθέσεις εναντίον βουλευτών της Κουμουνδούρου. Αποκάλεσε δε ως «σύγχρονους κουκουλοφόρους» τους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης για να το ανακαλέσει στην συνέχεια μετά τις έντονες αντιδράσεις της ΝΔ και παρέμβαση του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση.


Η απάντηση από την πλευρά της ΝΔ ήρθε από τον Νίκο Δένδια που επισήμανε ότι «η δική μας παράταξη έχει πέσει θύμα αυτής της βίας και έχει χύσει αίμα από την τρομοκρατία. Δεν μπορεί λοιπόν οι μάρτυρες υπεράσπισης τρομοκρατών να μας κουνάνε το δάχτυλο». Αντέκρουσε δε τα επιχειρήματα περι «ξεπλύματος» της Χρυσής Αυγής λέγοντας ότι η κυρία Χριστοδουλοπούλου διέρρηξε το κοινό μέτωπο που συγκροτήθηκε πριν από λίγες ημέρες με δική του παρέμβαση μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ εναντίον του ακροδεξιού μορφώματος.

Η αρχή έγινε όταν η κυρία Χριστοδουλοπούλου ανεβαίνοντας στο βήμα προχώρησε σε παραλήρημα διχαστικού λόγου και ρητορικής μίσους.

Η ίδια, απαντώντας για την επιστολή που είχε υπογράψει με άλλα στελέχη του κόμματός της το 2008 καλώντας τότε την κυβέρνηση που διαπραγματευόταν για το «ονοματολογικό» στο Βουκουρέστι να παραχωρήσει το όνομα «Μακεδονία», υποστήριξε ότι το έκανε για να βοηθήσει στις κρίσιμες διαπραγματεύσεις.

«Είστε οι σύγχρονοι κουκουλοφόροι» 

«Κουνούσαν την ανακοίνωση σαν να ήταν θησαυρός. Βρήκαν το μεγάλο επιχείρημα για να μας συντρίψουν. Ο αρχηγός μάλιστα με εγκάλεσε γιατί δήλωσα υπερήφανη. Φανταστείτε τη σύγχυση της ΝΔ. Το κλίμα που έχει αναπτυχθεί στην Ελλάδα. Οι ανώνυμοι που κολλάν αφίσες και στοχοποιούν βουλευτές, κάνουν επιθέσεις και χτυπάνε σπίτια. Όλοι αυτοί συντονίζονται από την ΝΔ. Θα τα πω. Εσείς τα συντονίζετε. Εσείς, ο αρχηγός σας με υπέδειξε. Με έδωσε στο αγριεμένο πλήθος, στους κανίβαλους της ΧΑ και τους τραμπούκους. Στοχοποιείτε όπως το κάνατε στον εμφύλιο πόλεμο. Είστε οι σύγχρονοι κουκουλοφόροι. Αρκετά σας ανεχτήκαμε. Θα τα πω όλα».

Στην συνέχεια είπε ότι «Το 2008 κυκλοφόρησε η επιστολή με υπογραφές. Ήταν η περίοδος διαπραγματεύσεων της Μπακογιάννη. Θεωρήσαμε ότι θα βοηθήσουμε να λυθεί το πρόβλημα και γι αυτό εντοπίζαμε τον κίνδυνο ανάπτυξης εθνικισμού και στις δύο χώρες και δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε. Γιατί κάνετε έτσι». 

«Προσφέρατε θεάρεστο έργο στην ακροδεξιά» 

Μάλιστα, η κυρία Χριστοδουλοπούλου καταλόγισε πανικό στη ΝΔ και την κατηγόρησε για νομιμοποίηση της ΧΑ. 

«Είστε σε τέτοιο πανικό. Είστε φορτσάτοι να πάρετε κυβέρνηση και κάτι σας χάλασε. Πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφο εμπιστοσύνη και έσπασε το αντισύριζα μέτωπο. Αυτός ο πανικός που σας απέτρεψε και από την πρόταση μομφής αποδεικνύει πόσο έχετε ηττηθεί. Προσφέρατε όμως και θεάρεστο έργο προς την ακροδεξιά. Νομιμοποιήσατε την ΧΑ και την ξεπλύνατε από ναζιστικό κόμμα και την κάνατε εθνική δύναμη και θα λογοδοτήσατε γι αυτό που κάνατε. Ανοίξατε το τζίνι του εθνικισμού και θα εγκατασταθεί εδώ για να απειλήσει την Δημοκρατία και τις κατακτήσεις της. Ναι κύριοι ήμαστε υπερήφανοι και για τις ιδέες και τις αντιλήψεις και ότι εμείς είμαστε φορείς των γεγονότων που έγραψαν τις πιο λαμπρές σελίδες (διαφωτισμού κα) και για όσα για εσάς είναι ξένα και εχθρικά και με κάθε ευκαιρία βγαίνει το αποκρουστικό σας πρόσωπο. Το δίλημμα στις εκλογές είναι αν θα συγχωνευτεί ο νεοφιλελευθερισμός με την ακροδεξιά», ανέφερε. 

Δένδιας: Η ΝΔ έχει υπάρξει θύμα των επεισοδίων και έχει δώσει αίμα για την τρομοκρατία 

Απαντώντας ο κ. Δένδιας εξήγησε πως «ελέχθησαν 2 βαρύτατα επιχειρήματα. Το πρώτο ότι η ΝΔ είναι διοργανωτής των επεισοδίων και ότι νομιμοποίησε την ΧΑ. Αν και τα δύο διαγράφησαν και ανακλήθηκαν από τα πρακτικά εγώ θα διευκολύνω την συζήτηση. Όμως δεν διαγράφονται.

Απορρίπτω ότι η ΝΔ είναι πίσω από τα επεισόδια. Η ΝΔ έχει υπάρξει θύμα των επεισοδίων και έχει δώσει αίμα για την τρομοκρατία. Και όποιος έχει παραστεί συμπαράσταση τρομοκράτη δεν νομιμοποιείται να μας κουνάει το δάχτυλο. Ως προς την ΧΑ έχουμε ήδη δώσει μάχη και ελπίζω όλοι μαζί να τις συνεχίσουμε. Όποιος το διασπά αυτό το μέτωπο είναι απερίγραπτος και απαράδεκτος».

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news