facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2019

Θεοδωράκης: «Ναι» σε πρόταση μομφής της ΝΔ αν στρέφεται κατά της κυβέρνησης Τσίπρα [βίντεο]

«Δεν είναι όλα ρόδινα» στη συμφωνία των Πρεσπών, αλλά θα είναι όλα καλύτερα δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης ο οποίος παράλληλα τόνισε ότι θα υπερψηφίσει τυχόν πρόταση μομφής της ΝΔ, αλλά κατά του Αλέξη Τσίπρα.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ο Σταύρος Θεοδωράκης επεσήμανε ότι είναι αντίθετος στην κυβέρνηση Τσίπρα και δεν την βοηθά με την στήριξη της Συμφωνίας των Πρεσπών. Και τόνισε ότι εάν υπάρξει πρόταση μομφής από την ΝΔ, ο ίδιος θα την υποστηρίξει, καταψηφίζοντας την Κυβέρνηση.

Αναφερόμενος στην Συμφωνία των Πρεσπών με αφορμή την κριτική περί παραχώρησης δικαιωμάτων «μακεδονικής ιθαγένειας και εθνικότητας» στους Σκοπιανούς, παραδέχθηκε ότι σε μια διαπραγμάτευση δεν τα κερδίζεις όλα, καθώς υπάρχει η ανάγκη του συμβιβασμού. «Δεν είναι όλα ρόδινα για εμάς, αλλά σε αυτήν την Συμφωνία θα είναι όλα καλύτερα» είπε. Πρόσθεσε δε πως «αυτήν την στιγμή όλος ο κόσμος αποκαλεί αυτό το Κράτος ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας», διαγράφοντας την ελληνική Μακεδονία στα αυτιά ενός ανθρώπου στο εξωτερικό. Όταν όμως ακουστεί ότι η χώρα λέγεται « Βόρεια Μακεδονία», όλοι θα αντιληφθούν με την Συμφωνία ότι είναι ξεκάθαρο πως πρόκειται για μια άλλη Μακεδονία».

Επεσήμανε δε πως «προσθέτως θα σταματήσει κάθε προσπάθεια σφετερισμού της ιστορίας μας, καθώς θα πρέπει να γίνουν διορθώσεις στα σχολικά βιβλία της χώρας και όσα αναληθή γράφουν αυτά».

Ερωτηθείς για την διάλυση της ΚΟ του Ποταμιού, με αφορμή τις αποκλίνουσες απόψεις των βουλευτών της για την Συμφωνία των Πρεσπών, ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε «εγώ δεν ήθελα να συμβιβαστώ, είχα εύκολες λύσεις είτε να προσδεθώ στον ΣΥΡΙΖΑ είτε στην ΝΔ. Εγώ επέλεξα τον δύσκολο δρόμο, διότι αυτήν την ώρα το συμφέρον της χώρας είναι να λύσουμε αυτό το πρόβλημα της χώρας».

Τέλος διαβεβαίωσε ότι το Ποτάμι θα κατέβει αυτόνομα τόσο στις εθνικές εκλογές όσο και στις ευρωεκλογές. Τις αποχωρήσεις βουλευτών του που οδήγησαν σε διάλυση της ΚΟ του Ποταμιού, τις απέδωσε σε διαφορετικές απόψεις και τον πλουραλισμό των απόψεων που υπήρχαν και υπάρχουν στο κόμμα.

Δείτε το βίντεο με την συνέντευξη του Σταύρου Θεοδωράκη στον ΑΝΤ1:



iefimerida

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news