facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2019

Νέες τουρκικές προκλήσεις: Θα προστατεύσουμε την “τουρκική μειονότητα” στη δυτική Θράκη

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις για την Ελλάδα προχώρησε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας, Χαμί Ακσόι, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ο Ακσόι είπε χαρακτηριστικά πως η Τουρκία περιμένει την παράδοση των Γκιουλενιστών που βρίσκονται στην Ελλάδα, ενώ έκανε λόγο – ξανά- για “τουρκική μειονότητα”.
“Με την Ελλάδα προσπαθούμε να επιλύουμε τα θέματα  μέσω διαλόγου. Θα συνεχίζουμε να διεκδικούμε  με αποφασιστικότητα από την Αθήνα την επιστροφή όσων συνδέονται με την τρομοκρατική οργάνωση FETO (Γκιουλενιστές) και να προστατεύουμε τα δικαιώματα της ‘τουρκικής μειονότητας’ της δυτικής Θράκης”, είπε ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

Να σημειωθεί ότι αρχές Φεβρουαρίου αναμένεται να ταξιδέψει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην Τουρκία για να συναντηθεί με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Το Κυπριακό
Ο Χαμί Ακσόι είπε ότι για το Κυπριακό πρόβλημα με κάθε ευκαιρία αναφέρουν πως πηγάζει «από το ότι η Ε/κ πλευρά δεν προσεγγίζει για τον διαμοιρασμό της πολιτικής εξουσίας. Σε αυτό το πλαίσιο ο Υπουργός Εξωτερικών μας δέχτηκε δύο φορές την αρμόδια Αμερικανίδα Ειδική Αντιπρόσωπο του ΟΗΕ για το Κυπριακό Τζέιν Χολ Λουτ. Ο Υπουργός μας της είπε ότι το Κυπριακό μπορεί να λυθεί με επιτυχία μόνο με μια λύση που να λαμβάνει ως βάση της τις παρούσες πραγματικότητες στο νησί και να περιέχει τους στόχους που είναι κατάλληλοι γι αυτό. Εμείς δεν ξεκινάμε τις διαπραγματεύσεις μόνο για να συζητούμε. Δεν θέλουμε να χάσουμε τα 50 χρόνια που έχουμε μπροστά μας συζητώντας μόνο».
Haber Turk/newsit

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news