facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2019

Πού χρειάζονται αλυσίδες, σε ποιους δρόμους απαγορεύτηκαν τα φορτηγά

Έκτακτα μέτρα λαμβάνει η Τροχαία σε όλους τους δρόμους εξαιτίας των έκτακτων καιρικών φαινομένων.

Δείτε εδώ σε ποιους δρόμους έχει διακοπεί η κυκλοφορία και σε ποιους η κίνηση γίνεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες.


Μπλόκο στα φορτηγά
Τα ακραία καιρικά φαινόμενα οδήγησαν την Τροχαία στην απαγόρευση κυκλοφορίας των φορτηγών άνω των 3,5 τόνων:


  • Από το 6ο χλμ της Αθηνών-Θήβας, στο ρεύμα προς Θήβα, στην περιοχή των Βιλίων
  • Από το 32,2 χλμ της Αθηνών - Λαμίας, στα διόδια των Αφιδνών, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λαμία

Της απαγόρευσης εξαιρούνται τα φορτηγά που κινούνται προς Χαλκίδα.

Στην κατάψυξη η χώρα
Πολικό ψύχος και χιόνια, ακόμα και σε χαμηλά υψόμετρα, επικρατούν στο σύνολο της ελληνικής επικράτειας, καθώς η «Σοφία» έφθασε από το βράδυ της Τετάρτης, αρχικά στο Ιόνιο και ακολούθως σε ολόκληρη τη χώρα, με αποτέλεσμα τη ραγδαία επιδείνωση του καιρού.

Σύμφωνα με τα έως τώρα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία της μετεωρολογικής υπηρεσίας meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ), η χιονοκάλυψη θα είναι ιδιαίτερα εκτεταμένη Πέμπτη και την Παρασκευή.

Το κύριο χαρακτηριστικό της κακοκαιρίας «Σοφία» είναι το δριμύ ψύχος, καθώς αέριες μάζες πολικής προέλευσης σαρώνουν τη χώρα από βορρά προς νότο, με αποτέλεσμα τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, αρκετούς βαθμούς κάτω από το μηδέν, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια τμήματα

Η θερμοκρασία κυμαίνεται από -5 έως 6 και τοπικά 7 βαθμούς στα κεντρικά και ανατολικά ηπειρωτικά, από -7 έως 5 στη Βόρεια Ελλάδα, από -5 έως 9 και τοπικά 10 στη Δυτική Ελλάδα, από -1 έως 11 στο Βόρειο Αιγαίο και από 2 έως 13 και τοπικά 14 βαθμούς στο Κεντρικό Αιγαίο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Στα ορεινά τμήματα οι ελάχιστες θερμοκρασίες θα κυμανθούν 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα.

Στην Αττική οι βροχές αναμένεται να γίνουν καταιγίδες, πρόσκαιρα ισχυρές.

Έπεσε το πρώτο χιόνι στη Θεσσαλονίκη
Άρχισαν να πέφτουν οι πρώτες νιφάδες χιονιού στη Θεσσαλονίκη.

Χιονόπτωση παρατηρείται στα ορεινά του Νομού, στην περιοχή του Πανοράματος και του Χορτιάτη, καθώς και σε περιοχές του δήμου Ωραιοκάστρου σύμφωνα με το thestival.gr.

Οι πρώτες νιφάδες έκαναν την εμφάνιση τους και στον περιφερειακό της Θεσσαλονίκης. Λόγω της χιονόπτωσης, πριν από λίγο έκλεισε και ο δρόμος Αγίου Βασιλείου - Χορτιάτη. Στο υπόλοιπο οδικό δίκτυο της Θεσσαλονίκης, η κίνηση αυτή την ώρα διεξάγεται κανονικά.

Στα λευκά η πόλη της Λαμίας
Πυκνό χιόνι πέφτει από τις 8 το πρωί της Πέμπτης στην περιοχή της Λαμίας.

Η ένταση της χιονόπτωσης είναι τέτοια που, παρά τη βροχή που προηγήθηκε τη νύχτα, ήδη η χιονόστρωση είναι εντυπωσιακή στο βόρειο κομμάτι της πόλης, ενώ τις επόμενες ώρες θα καλυφθεί και το κέντρο σύμφωνα με το lamiareport.gr.

Στους 50 πόντους το χιόνι στα Τρίκαλα
Έντονες χιονοπτώσεις πλήττουν τη Δυτική Θεσσαλία, καθώς χιονίζει εκτός από τα ορεινά και τα ημιορεινά, στα πεδινά και στις πόλεις.

Στο Νομό Τρικάλων, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων, Χρήστο Μιχαλάκη, το ύψος του χιονιού φτάνει μέχρι και 50 πόντους στα ορεινά, ενώ στα πεδινά και σε πόλεις, ξεκινά από τους πέντε πόντους. Η Π.Ε. Τρικάλων συνδράμει με 42 μηχανήματα και μέχρι τώρα οι δρόμοι είναι ανοιχτοί.

Όλο και πιο πυκνή η χιονόπτωση στην Καρδίτσα
Η κατάσταση στην Καρδίτσα χαρακτηρίζεται ελεγχόμενη. Μάλιστα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα karditsalive.net, όλα δείχνουν ότι θα επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις για 15 εκατοστά χιονιού στη θεσσαλική πόλη.

Η κυκλοφορία στους δρόμους διεξάγεται με προσοχή, αλλά κανονικά και χωρίς προβλήματα, ενώ σε πεζοδρόμους και πλατείες υπάρχει ένα λεπτό στρώμα χιονιού που απαιτεί την προσοχή των πολιτών που βαδίζουν επάνω του.

Όσον αφορά τα καταστήματα, που λειτουργούν για πρώτη φορά μέσα στο 2019, τα περισσότερα είναι ανοιχτά, με τους επιχειρηματίες να καθαρίζουν εισόδους από το χιόνι, αλλά η αγοραστική κίνηση αναμένεται χαμηλή. Επίσης, σε τράπεζες και δημόσιες υπηρεσίες η παρουσία κόσμου είναι περιορισμένη...

Επίσης, σύμφωνα με ενημέρωση του αντιδημάρχου, Π. Μαντζιάρα, τα μηχανήματα του δήμου θα προχωρήσουν σε ρίψη αλατιού και καθαρισμού των δρόμων, όπου αυτό απαιτείται.

Τι πρέπει να προσέξουν οι οδηγοί
Συμβουλές και συστάσεις στους οδηγούς που θα μετακινηθούν στη διάρκεια της κακοκαιρίας, που πλήττει από τις πρώτες πρωινές ώρες τη βόρεια Ελλάδα, με κύριο χαρακτηριστικό τις χιονοπτώσεις, δίνει η «Εγνατία Οδός ΑΕ.


  • Σε συνθήκες έντονων καιρικών φαινομένων να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να τηρούν αυξημένες αποστάσεις από τα προπορευόμενα οχήματα και να προσαρμόζουν την ταχύτητα του οχήματός τους στις επικρατούσες συνθήκες.
  • Να έχουν αναμμένα τα "μεσαία" φώτα του οχήματός τους.
  • Να μη σταματούν επί των λωρίδων κυκλοφορίας, ή εντός σηράγγων, για την τοποθέτηση αντιολισθητικών αλυσίδων.
  • Αν απαιτηθεί η στάση του οχήματος για λόγους έκτακτης ανάγκης, να γίνεται μόνο επί της δεξιάς Λωρίδας Έκτακτης Ανάγκης (ΛΕΑ).
  • Να τηρούν και παρακολουθούν τις υποδείξεις της σταθερής και ηλεκτρονικής σήμανσης.
  • Να τηρούν τις υποδείξεις της Τροχαίας και του Προσωπικού λειτουργίας και συντήρησης της οδού.
  • Κατά τη διάρκεια εργασιών αποχιονισμού, να μην προσπερνούν τα αποχιονιστικά μηχανήματα, ακόμη και αν η κυκλοφορία διεξάγεται με χαμηλή ταχύτητα.

Οι οδηγοί που κινούνται επί της Εγνατίας Οδού και των κάθετων αξόνων μπορούν να επικοινωνούν με τον τηλεφωνικό αριθμό έκτακτης ανάγκης στο τηλέφωνο 1077.

newsbeast

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news