facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2019

Αθώωση του γ.γ. της Χρυσής Αυγής Ν.Μιχαλολιάκου από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών

Λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι, το Η΄ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών δέχθηκε την απαλλακτική πρόταση του Εισαγγελέα της Έδρας και κήρυξε ομόφωνα αθώο τον γ.γ. της Χρυσής Αυγής Νίκο Μιχαλολιάκο για το αδίκημα της προτροπής σε βία (άρθρο 184 του Ποινικού Κώδικα).

Η κατηγορία στηρίχθηκε σε κάποιες φράσεις από ομιλία που είχε πραγματοποιήσει ο Ν.Γ. Μιχαλολιάκος πριν από αρκετά χρόνια στα γραφεία της Τοπικής Οργανώσεως Αθηνών στην οδό Δηλιγιάννη.

Η μήνυση είχε κατατεθεί το 2014 από τον Παναγιώτη Δημητρά και στο ακροατήριο υποστηρίχθηκε από τον ίδιο, καθώς επίσης και τον Δημήτρη Ψαρρά που κατέθεσε ως μάρτυρας κατηγορίας.

Η ποινική δίωξη είχε βασιστεί σε ένα άρθρο του Δημήτρη Ψαρρά το οποίο είχε δημοσιευθεί στην «Εφημερίδα των Συντακτών» και σε βίντεο διάρκειας 49 δευτερολέπτων.

Οι καταθέσεις των μαρτύρων κατηγορίας (Ψαρρά και Δημητρά) δεν έπεισαν το Δικαστήριο περί του ότι με τις επίμαχες φράσεις ο Ν.Γ. Μιχαλολιάκος προέτρεπε τα μέλη του κόμματός του να προβούν σε πράξεις βίας κατά των πολιτικών τους αντιπάλων.

Αντιθέτως, έκρινε ότι ήταν ορθή η πρόταση του κ. Εισαγγελέως ο οποίος θεώρησε ότι οι εν λόγω φράσεις αποτελούσαν πολιτικές αναφορές με γενικό περιεχόμενο χωρίς να συνιστούν πρόκληση ή διέγερση των μελών του κόμματος προκειμένου να προβούν σε βιαιοπραγίες.

Ως μάρτυρες υπεράσπισης του Ν.Μιχαλολιάκου κατέθεσαν οι Γεώργιος Παπαγεωργίου και Κων/νος Αλεξανδράκης, ενώ συνήγοροι υπεράσπισης ήταν οι Γεώργιος Μιχαλόλιας, Νικόλαος Μιχαλόλιας και Δημήτριος Παπαδέλλης

pronews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news