facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019

Κατεπείγουσα έρευνα για τους θανάτους των παιδιών στο νοσοκομείο Λαμίας διέταξε η Εισαγγελία

Κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα για τις συνθήκες του θανάτου της 13χρονης μαθήτριας Ιωάννας Κουτσοπάνου αλλά και του 9χρονου Δημήτρη Κατσαούνου μετά τη νοσηλεία τους στο ΓΝ Λαμίας, διέταξε ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λαμίας, κ. Χαράλαμπος Λακαφώσης.

Η προκαταρκτική εξέταση αφορά τις συνθήκες λειτουργίας και στελέχωσης του ΓΝ Λαμίας και ειδικότερα στα Επείγοντα του Νοσοκομείου, με ιδιαίτερη επικέντρωση στα Παιδιατρικά περιστατικά.

Στο γραφείο του Εισαγγελέα Λαμίας έφτασε μόλις την προηγούμενη εβδομάδα και ο φάκελος της υπόθεσης για το θάνατο του 9χρονου, που έκανε διακοπές στην Ανάβρα Φθιώτιδας και χτύπησε με το ποδήλατο. Το παιδί νοσηλεύτηκε για τέσσερις ημέρες στο ΓΝ Λαμίας και στη συνέχεια το έστειλαν στο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» στην Αθήνα. Οι γονείς του 9χρονου κατέθεσαν μήνυση στην Αθήνα.

Σε εξέλιξη βρίσκεται και η προανάκριση για τον θάνατο της 13χρονης Ιωάννας Κουτσοπάνου, όπου σύμφωνα με τους ιατροδικαστές έπασχε από διάτρηση στομάχου, που εξελίχθηκε σε περιτονίτιδα, η όποια «σκότωσε» το άτυχο κορίτσι. Η υπόθεση ερευνάται από την Εισαγγελία της Λάρισας, όπου κατέθεσαν μήνυση οι γονείς της 13χρονης Ιωάννας, ζητώντας ευθύνες όχι μόνο από τους γιατρούς που τη χειρούργησαν στο ΓΝ Λάρισας, αλλά και από τους γιατρούς του ΓΝ Λαμίας, αφού όπως υποστηρίζουν η διακομιδή της 13χρονης έγινε με αδικαιολόγητη καθυστέρηση, με αποτέλεσμα να χαθεί πολύτιμος χρόνος.

«Αν είχα πάει το παιδί μου στο νοσοκομείο «Παίδων» στην Αθήνα θα ζούσε…Πείτε τους να κλείσουν τις Παιδιατρικές στα νοσοκομεία της Λαμίας και της Λάρισας. Είναι νεκροταφεία», είχε δηλώσει συντετριμμένος μεταξύ άλλων ο πατέρας του 13χρονου κοριτσιού.

Σύμφωνα πάντα με το lamiareport.gr, στο γραφείο του κ. Λακαφώση έχουν φτάσει και άλλες καταγγελίες για το νοσοκομείο της Λαμίας.

mononews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news