facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019

«Ο Μέγας Αλέξανδρος είναι Μακεδόνας. Οι ήρωες δεν μοιράζονται», γράφει ο γερμανικός Τύπος

«Οι ήρωες των Ελλήνων δεν μοιράζονται», γράφει ο ξένος Τύπος αναφερόμενος στους διαδηλωτές που αγωνίζονται μέχρι τέλους δείχνοντας την αντίθεσή τους στη συμφωνία των Πρεσπών. 

Το γεγονός ότι η ψηφοφορία στη Βουλή για την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών αναβλήθηκε χθες για να διεξαχθεί σήμερα, είναι σημάδι ότι, 27 χρόνια αργότερα, τίποτα δεν έχει διευθετηθεί, επισημαίνουν ξένα δημοσιεύματα. 

Γερμανική εφημερίδα «neues-deutschland»: «Οι ήρωες δεν μοιράζονται»

«Πολλοί Έλληνες διαφωνούν για το νέο όνομα της πρώην Γιουγκοσλαβική Μακεδονίας και τάσσονται κατά της συμβιβαστικής λύσης, γράφει η γερμανική συνδρομητική εφημερίδα «neues -deutschland» αναφερόμενη στη «συμφωνία των Πρεσπών».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα του Έλληνα πρωθυπουργού ελπίζει, ωστόσο, σε συμφιλίωση».... «Όμως, ο ήρωας των Ελλήνων, Μέγας Αλέξανδρος είναι Μακεδόνας. Οι ήρωες δεν μοιράζονται», επισημαίνει το επίμαχο δημοσίευμα αναφερόμενο στην έντονη διαφωνία των Έλλήνων για τη μετονομασία της ΠΓΔΜ σε «Βόρεια Μακεδονία». 

Γερμανική εφημερίδα: «Μerkur»

«Η Ελλάδα παραμένει ιδιαίτερα διχασμένη για το νέο όνομα της ΠΓΔΜ», γράφει η γερμανική εφημερίδα «Μerkur» αναφερόμενη στη σημερινή ψηφοφορία για την κύρωση της «συμφωνίας των Πρεσπών».

«Οι Έλληνες διαδηλώνουν και σήμερα στο Σύνταγμα και δηλώνουν ότι θα αγωνιστούν μέχρι τέλους», επισημαίνει το δημοσίευμα. 

Γαλλικό ραδιοφωνικό δίκτυο: «France Culture» 

Αποφασισμένοι οι Έλληνες να εκφράσουν και σήμερα την έντονη διαφωνία τους για τη συμφωνία των Πρεσπών διαδηλώνοντας στο Σύνταγμα, αναφέρει το γαλλικό ραδιοφωνικό δίκτυο «France Culture».

«Η Βουλή των Ελλήνων θα επιχειρήσει την Παρασκευή να τερματίσει μια διαμάχη 27 ετών... Αυτή η διαμάχη αφορά το επίσημο όνομα του βόρειου γείτονα, της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας: το ελληνικό κοινοβούλιο θα ψήφιζε χθες την ιστορική συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών, η οποία είχε συναφθεί τον περασμένο Ιούνιο, αλλά η ψηφοφορία αναβλήθηκε για 24 ώρες, για να "δοθεί λίγο περισσότερος χρόνος στη δημόσια συζήτηση". «Αυτή η αναβολή είναι το σημάδι ότι 27 χρόνια αργότερα, τίποτα δεν έχει πραγματικά διευθετηθεί», υποστηρίζει δημοσιογράφος του αραβόφωνου δικτύου «Al Jazeera».

Καναδική εφημερίδα «La Presse»

«Χιλιάδες υποστηρικτές του «όχι» ξεχύνονται στους δρόμους για να διατρανώνουν την αποφασιστικότητά τους πολεμώντας μέχρι τέλους», σχολιάζει η καναδική εφημερίδα «La Presse» αναφερόμενη στις διαδηλώσεις των Ελλήνων που τάσσονται κατά της συμφωνίας των Πρεσπών. 

«Αυτή η αναβολή της ψηφοφορίας παρατείνει την αγωνία για τη διαμάχη που μαίνεται σχεδόν τριάντα χρόνια μεταξύ της Ελλάδας και του μικρού αυτού γειτονικού κράτους»...«Μέχρι το τέλος, θα αντιταχθούμε στη συμφωνία αυτή. Ακόμα κι αν περάσει από τη Βουλή, θα συνεχίσουμε να δείχνουμε τη δυσαρέσκειά μας και η Μακεδονία θα παραμείνουν για πάντα ελληνική», υποστηρίζει ο Μιχάλης ο οποίος ήρθε από την Καλαμάτα για να βρεθεί στο πλευρό των διαδηλωτών», γράφει η εφημερίδα.


protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news