facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019

Π.Καμμένος: «Η Α.Μέρκελ πίεζε περισσότερο από τους Αμερικανούς για την εκχώρηση της Μακεδονίας»

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε ο Πάνος Καμμένος στην κυβέρνηση μιλώντας στην επιτροπή Εξωτερικών της Βουλής για τις Πρέσπες. Παράλληλα αποκάλυψε πως αυτή που πίεζε περισσότερo για την εκχώρηση της Μακεδονίας, ήταν η Α.Μέρκελ.

Ο μέχρι πρότινος κυβερνητικός εταίρος, για πρώτη φορά από τότε που αποχώρησε από την κυβερνητική συμμαχία, έκανε λόγο για «κυβέρνηση αποστασίας».

«Επί τέσσερα χρόνια δεν υπήρχε ούτε μία ανακοίνωση του ενός εταίρου προς τον άλλον. Στο όνομα ποίου συμφέροντος αποφασίσατε να καταπατήσεις την συμφωνία αλλά και να μετατρέψετε μία κυβέρνηση εθνικής συμφιλίωσης σε μία κυβέρνηση αποστασίας;» είπε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.

Και συνέχισε το σφυροκόπημα στην κυβέρνηση:

«Είστε περήφανοι που η κυβερνητική σας πλειοψηφία στηρίζεται σε βουλευτές που εγκατέλειψαν τα κόμματα τους, που πάτησαν τις θέσεις τους, που αναίρεσαν τις δημόσιες δηλώσεις τους;

Είστε περήφανοι που περάσατε την συμφωνία για τα Σκόπια και χάσατε έτσι το ηθικό πλεονέκτημα που διαφυλάξαμε μαζί επί τέσσερα χρόνια;. Εγώ δεν είμαι καθόλου περήφανος, εγώ θλίβομαι και θλίβομαι όχι γιατί δεν συμμετέχουμε στην κυβέρνηση».

«Πρώτη φορά ανέπνευσα μετά από 4 χρόνια»

«Σήμερα για πρώτη φορά μετά από τέσσερα χρόνια ανέπνευσα ως βουλευτής να μπορώ να μιλάω όπως μιλούσα τα 25 προηγούμενα χρόνια στην Βουλή» υποστήριξε ο Π. Καμμένος και πρόσθεσε:

«Θλίβομαι γιατί γνωρίζω την αλήθεια και γνωρίζω πολύ καλά ότι όταν τα χρόνια περάσουν και οι πολίτες έχουν πρόσβαση σε όλες τις πηγές τις ιστορικές θα καταλάβουν ποιοι έστησαν αυτή τη σημερινή μέρα και ποιοι οδήγησαν σε αυτή τη συμφωνία και για πιο λόγο».

«Δεν πίεζαν οι Αμερικάνοι αλλά η Μέρκελ και οι Ευρωπαίοι»

Μάλιστα ο κ. Καμμένος ανέφερε πως για τη συμφωνία των Πρεσπών δεν πίεσαν οι Αμερικάνοι αλλά η Ανγκέλα Μέρκελ και οι Ευρωπαίοι.

«Γνωρίζω ότι δεν σας πίεσε κάνεις από το εξωτερικό. Ρώτησα εγώ προσωπικά τον υπουργό εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών υπεύθυνο για την Ευρώπη εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες πιέζουν για την λύση του ονοματολογικό στα Σκόπια και η απάντηση ήταν όχι.

Η πρόταση ήταν του κ. Κοτζιά με αρκετή πίεση από την κ. Μέρκελ και την Ευρώπη.

Δεν πιέζουν λοιπόν οι Αμερικάνοι.

Αυτή η συμφωνία αν περάσει ανατρέπει την συνθήκη της Γιάλτας στα Βαλκάνια. Αυτό θα οδηγήσει σε αιματοχυσία. Γιατί δεν έχει συμφωνηθεί από όλες τις πλευρές».

«Θλιβερή ημέρα για την Ελλάδα»

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ χαρακτήρισε την συμφωνία των Πρεσπών το μεγαλύτερο λάθος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και μίλησε για μέρα θλιβερή.

«Μέρα θρήνου η σημερινή μέρα για την Ελλάδα. Πρώτος λόγος είναι γιατί αρχίζει στη Βουλή η συζήτηση για την παραχώρηση της Μακεδονίας κατά παράβαση της εθνικής θέσης που υπήρξε το 1992 υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και ποτέ δεν ανετράπη. Θλιβερή μέρα για τη Βουλή των Ελλήνων. Από τις εφτά το πρωί με υπόγειες μεθοδεύσεις είδαμε αποχωρήσεις βουλευτών από τα κόμματα τους, αποστασίες διαγραφές διάλυση ενός κόμματος ολόκληρου».

pronews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news