facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2019

Μαυραγάνης: Πραξικόπημα αν η Συμφωνία των Πρεσπών δεν περάσει από την αρμόδια επιτροπή

Ο κ. Μαυραγάνης σημείωσε ότι η Συμφωνία θα πρέπει να έχει θετική γνωμοδότηση της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας.

Ανεβάζουν τους τόνους οι μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα συγκυβερνήτες, για το θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών. Το στέλεχος των ΑΝΕΛ, Νίκος Μαυραγάνης προειδοποίησε πως εάν η συμφωνία εισαχθεί στην ολομέλεια της Βουλής χωρίς προηγουμένως να έχει θετική γνωμοδότηση από την αρμόδια Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας θα συνιστά κοινοβουλευτικό πραξικόπημα.

Ο παραιτηθείς από το υπουργείο Μεταφορών μετά την αποχώρηση Καμμένου από την κυβέρνηση, Νίκος Μαυραγάνης, ζήτησε από τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις “να βρίσκονται σε επαγρύπνηση”, ενώ παράλληλα έκανε γνωστό ότι ο Πάνος Καμμένος έχει στείλει επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής να μην αλλάξει την αριθμητική σύνθεση της Επιτροπής.

Ο κ. Μαυραγάνης στις δηλώσεις του υποστήριξε ότι το άρθρο 71 του Συντάγματος προβλέπει την υποχρεωτική επεξεργασία των νομοσχεδίων από αρμόδια Επιτροπή προσθέτοντας πως η μόνη εξαίρεση που αναγνωρίζει το Σύνταγμα είναι ο προϋπολογισμός.

“Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις θα πρόκειται για πραξικόπημα, για αυτό καλούμε τις πολιτικές δυνάμεις να είναι σε εγρήγορση”, είπε ο κ. Μαυραγάνης, ο οποίος κάλεσε τα κόμματα να απέχουν από την διαδικασία, στην περίπτωση που η πλειοψηφία εισάγει τη συμφωνία των Πρεσπών στην ολομέλεια χωρίς να έχει θετική γνωμοδότηση της Επιτροπής.

newsit

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news