facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019

Παραλογισμός στο Σύνταγμα -Τα ΜΑΤ πετούν πέτρες στους διαδηλωτές και κουκουλοφόροι ξυλοκοπούν ένστολο [βίντεο]

Εικόνες που παραπέμπουν σε εμπόλεμες ζώνες καταγράφηκαν στο χθεσινό ειρηνικό συλλαλητήριο για τη Μακεδονία με ευθύνη όσων έδωσαν εντολές για τη ρίψη χημικών εναντίων του πλήθους και όχι για απομόνωση των κουκουλοφόρων.

Τα χημικά έπνιξαν διαδηλωτές, ηλικιωμένους και παιδιά και όχι όσους προκάλεσαν τα επεισόδια, αφού αυτοί είχαν αντιασφυξιογόνες μάσκες.

Σε βίντεο που δημοσίευσε το RT έχει καταγραφεί ο απόλυτος παραλογισμός έξω από τη Βουλή. Από τη μία πλευρά αστυνομικοί των ΜΑΤ πετούν αδιακρίτως απέναντι στο πλήθος πέτρες και χημικά. Οπως φαίνεται και στο βίντεο (0:16’’-0:30’’) άνδρες των ΜΑΤ βρίσκονται στον προαύλιο χώρο της Βουλής, πάνω από τα σκαλάκια και χωρίς να δέχονται κάποια επίθεση πετούν πέτρες και χημικά στο πλήθος. Υπενθυμίζεται πως η ΕΛ.ΑΣ. δεν απομόνωσε, σύμφωνα με τους επιτελείς της, τους κουκουλοφόρους για να μην εξαγριωθεί το πλήθος και γενικευτεί η σύρραξη, ωστόσο όπως κατέγραψε το βίντεο, οι αστυνομικοί επέλεξαν να ρίχνουν αντικείμενα αδιακρίτως κατά του πλήθους με κίνδυνο να χτυπήσουν ακόμα αθώοι άνθρωποι.

Ωστόσο στο ίδιο βίντεο υπάρχει και η άλλη πλευρά του νομίσματος, για την οποία και πάλι έχουν ευθύνη όσοι έδιναν εντολές στους ένστολους που ήταν στη Βουλή, γιατί επέτρεψαν ουσιαστικά στους διαδηλωτές να ξυλοκοπήσουν τους αστυνομικούς.
Στο βίντεο του RT οι εικόνες είναι χαρακτηριστικές (1:17-1:58) κουκουλοφόροι επιτίθενται στους αστυνομικούς και καταφέρνουν να ρίξουν από τα σκαλιά έναν ένστολο. Την ώρα που η σύγκρουση ανάμεσα σε αστυνομικούς και κουκουλοφόρους είναι σε εξέλιξη στα σκαλάκια, άλλη ομάδα κουκουλοφόρων ποδοπατάει και ξυλοφορτώνει τον άτυχο ένστολο που βρίσκεται στο έδαφος.

Προφανώς και τα δύο περιστατικά ήταν παράλογο να συμβούν σε ένα ειρηνικό συλλαλητήριο, στο οποίο συμμετείχαν άνθρωποι όλων των ηλικιών, ωστόσο δεν απομονώθηκαν ποτέ οι κουκουλοφόροι, με αποτέλεσμα να σημειώνεται αυτή η θλιβερή εικόνα.
Πάντως το βίντεο που κυκλοφορεί σε όλο το διαδίκτυο μπορεί να βοηθήσει στην ταυτοποίηση και των αστυνομικών που πετούσαν πέτρες στο πλήθος, αλλά και εκείνων που χτυπούσαν ανελέητα τον ένστολο.



iefimerida

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news