facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019

Τραγικές ελλείψεις στο Καραμανδάνειο: Στέλνουν τα παιδιά στην Αθήνα για εγκεφαλογράφημα!

Χωρίς παιδονευρολόγο λειτουργεί το Καραμανδάνειο νοσοκομείο Πάτρας, το μοναδικό παιδιατρικό νοσοκομείο της ευρύτερης Περιφέρειας Πελοποννήσου - Ιονίων νήσων - Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα παιδιά που πρέπει να υποβληθούν σε εγκεφαλογράφημα να παραπέμπονται σε νοσοκομεία της πρωτεύουσας μιας και το αντίστοιχο μηχάνημα του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Πατρών είναι εκτός λειτουργίας.

Όπως αναφέρει στο protothema.gr, ο πρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων, παιδοχειρουργός, Βασίλης Αλεξόπουλος «το Καραμανδάνειο καλύπτει την μεγαλύτερη υγειονομική Περιφέρεια της Ελλάδας. Υπήρχε ένας παιδονευρολόγος που εργαζόταν εδώ 35 χρόνια και στις 31/12 πήρε σύνταξη. Δεν υπήρχε άλλος. Άρα τα παιδιά αυτά έπρεπε να πάνε στην Αθήνα για εγκεφαλογράφημα αλλά και για να τα δει παιδονευρολόγος. Στο Πανεπιστημιακό του Ρίο δεν υπάρχει μηχάνημα. Εμείς ζητήσαμε να έρθει προσωρινά μια συνάδελφος από το Ρίο, η οποία είναι παιδίατρος αλλά κάνει και παιδονευρολογία. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν στάθηκε δυνατό. Υπάρχει επίσης, ένας συνάδελφος ο οποίος είναι γιατρός, έχει κάνει ειδικότητα νευρολογίας αλλά ο άνθρωπος περιμένει να βγει το ΦΕΚ για την κάλυψη της θέσης. Η κατάσταση είναι δύσκολή. Κάνει ένα παιδί επιληψία, θα πάει Αθήνα. Όπως πάνε και αυτά που χρειάζονται επανέλεγχο».

Ο κ. Αλεξόπουλος επισημαίνει και τις τραγικές ελλείψεις γιατρών όπως και Μονάδων εντατικής Πάιδων και Νεογνών. «Δεν έχουμε παιδονευροχειρουργό, δεν έχουμε παιδοογκολόγο άρα όλα τα περιστατικά πάνε Αθήνα και οι οικογένειες διαλύονται. Ούτε μια χημειοθεραπεία δεν γίνεται στην Πάτρα γιατί δεν υπάρχει βούληση και κυρίως πολιτική. Είμαστε ένα μικρό παιδιατρικό νοσοκομείο αλλά με μεγάλη προσφορά. Επιθυμούμε και θέλουμε να αναπτυχθεί το νοσοκομείο. Ακόμη, είμαστε Παιδιατρικό Νοσοκομείο και δεν έχουμε Μονάδα Παίδων και Νεογνών. Υπάρχουν στο Ρίο και στον Άγιο Ανδρέα. Χειρουργείται ένα παιδί και μεταφέρεται στο νοσοκομείο ενηλίκων. Και σκεφτείτε ότι βάζουμε 2500 χειρουργεία τον χρόνο», προσθέτει.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news