facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019

Μανιαδάκης: Είμαι εδώ, το φωνάζω δυνατά

«Είμαι εδώ, το φωνάζω δυνατά. Είμαι σίγουρος ότι θα λάμψει η αλήθεια και έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη». Με αυτά τα λόγια ο πρώην προστατευόμενος μάρτυρας και κατηγορούμενος, πλέον, στην υπόθεση Novartis, Νίκος Μανιαδάκης έδωσε το στίγμα του βγαίνοντας από το γραφείο του Συμβουλίου Πρωτοδικών, το οποίο καλείται να επικυρώσει ή όχι την διάταξη για απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Ήταν η πρώτη εμφάνιση του κατηγορούμενου ενώπιον της δικαιοσύνης μετά την άσκηση σε βάρος του ποινικής δίωξης για το κακούργημα της παθητικής δωροδοκίας το οποίο συνοδεύεται από την επιβαρυντική περίσταση του νόμου 1608/50 περί καταχραστών του δημοσίου.

Ο κ. Μανιαδάκης εμφανίστηκε αυτοπροσώπως στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο δίνοντας «μάχη» για περίπου μια ώρα ώστε να πείσει τους δικαστές ότι δεν είναι ύποπτος φυγής.

«Εκφράσαμε τις αντιρρήσεις μας για την νομιμότητα της διάταξης απαγόρευσης εξόδου. Πιστεύουμε θα γίνουν δεκτές και θα ακυρωθεί», επεσήμανε ο συνήγορος Θοδωρής Μαντάς συμπληρώνοντας: «Ο καθηγητής είναι εδώ, παρών εμφανίστηκε αυτοπροσώπως. Συνεχίζει και κατοικεί μόνιμα στην Αθήνα. Ο ύποπτος φυγής είναι παρών».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κατηγορούμενος δέχτηκε «βροχή» ερωτήσεων για το ταξίδι που ετοιμαζόταν να κάνει στην Ισπανία παραμονή Πρωτοχρονιάς το οποίο δρομολόγησε τις ραγδαίες εξελίξεις με τον κ. Μανιαδάκη να μετατρέπεται από προστατευόμενος μάρτυρας σε κατηγορούμενο.

«Παρασχέθηκε η δυνατότητα να απαπτυχθούν και οι αιτιάσεις ουσίας αλλά και οι νομικές. Περιμένουμε με αγωνία το βούλευμα» τόνισε ο συνήγορος υπεράσπισης ενώ σε ερώτηση αν ο εντολέας του αναφέρθηκε σε πιέσεις που, όπως λέει, δέχτηκε από τους εισαγγελείς για να μιλήσει για πολιτικά πρόσωπα ο συνήγορος απάντησε : «Αυτό που μπορώ να πω ήταν εξαιρετική διαδικασία...».

Ο κ. Μανιαδάκης, σύμφωνα με πληροφορίες, κατέθεσε πολυσέλιδο υπόμνημα στο οποίο προβάλει τον ισχυρισμό ότι η δίωξη σε βάρος του είναι αβάσιμη τόσο ως προς το νομικό όσο και ως προς το πραγματικό σκέλος της, καθώς στηρίζεται, όπως λέει, σε μία αόριστη καταγγελία άλλου προστατευόμενου μάρτυρα ο οποίος δεν προσκομίζει κανένα στοιχείο. Επιπλέον, ο κ. Μανιαδάκης υποστήριξε ότι δεν κατείχε ποτέ δημόσιο αξίωμα, συνεπώς δεν μπορεί να κατηγορείται με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου.

Επίσης, επιχειρηματολόγησε υπέρ της θέσης του ότι δεν είναι ύποπτος φυγής υπογραμμίζοντας πως ήταν παρών όποτε τον ζήτησε η δικαιοσύνη και εξακολουθεί να είναι στη διάθεση των αρμόδιων αρχών. Μάλιστα, ο κατηγορούμενος φέρεται να σημείωσε πως αφού η δίωξη σε βάρος του είναι άκυρη, η διάταξη για την απαγόρευση εξόδου που του έχει επιβληθεί πρέπει να αρθεί.

Τον τελευταίο λόγο έχει το δικαστικό Συμβούλιο.

newsbeast

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news