facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2019

Μητσοτάκης για Πρέσπες: «Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να μην κυρωθεί η συμφωνία»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν αποκάλυψε αν θα υποβάλλει πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης ή όχι.

Κλειστά κράτησε τα χαρτιά του σχετικά με το ενδεχόμενο υποβολής πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Από τη Θεσσαλονίκη, όπου πραγματοποιεί μίνι περιοδεία, ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε το απόγευμα πως η ΝΔ θα κάνει ό,τι μπορεί για ν’ αποτρέψει την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών, την οποία εξακολουθεί να θεωρεί μια κακή συμφωνία.

«Αύριο ξεκινάει μια κρίσιμη συζήτηση στη Βουλή και οι βουλευτές θα έλθουν αντιμέτωποι με τη συνείδησή τους και θα καταστούν υπόλογοι με τις αποφάσεις τους απέναντι στην ιστορία», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης, εμμένοντας στη θέση του πως η συμφωνία των Πρεσπών παραχωρεί τη «μακεδονική» γλώσσα και ταυτότητα στους γείτονες και συνιστά έτσι εγκατάλειψη μιας εξωτερικής πολιτικής δεκαετιών για την Ελλάδα, για λόγους που, όπως είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, γνωρίζει μόνο ο Αλέξης Τσίπρας.

«Ως ΝΔ, θα προσέλθουμε συντεταγμένα στη συζήτηση στη Βουλή, με νηφαλιότητα και αποφασιστικότητα και θα εξηγήσουμε γιατί είναι μια κακή συμφωνία», κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι θεωρεί απαράδεκτο το γεγονός να διεξαχθεί η συζήτηση δίχως να έχει κατατεθεί το οριστικό κείμενο του αναθεωρημένου συντάγματος της πΓΔΜ.

Δείτε τη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη:



newsit

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news