facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2019

Βαβέλ οι ΑΝΕΛ! “Εμφύλιος” για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Η Συμφωνία των Πρεσπών δεν φέρει ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις μόνο στην κυβέρνηση (με τη διαφαινόμενη αποχώρηση του Πάνου Καμμένου) αλλά μοιάζει να οδηγεί τους ΑΝΕΛ σε διάλυση. Και αυτό γιατί, για άλλη μια φορά, οι απόψεις είναι πολλές και διαφορετικές.

Η πρώτη, ηχηρή, διαφοροποίηση ήταν αυτή από τη Μαρίνα Χρυσοβελώνη, που ούτε λίγο ούτε πολύ «άδειασε» τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, Πάνο Καμμένο και ξεκαθάρισε ότι δεν προτίθεται να παραιτηθεί από τη θέση της υφυπουργού Εσωτερικών.

Η δεύτερη διαφοροποίηση (εκπεφρασμένη εδώ και πολύ πολύ καιρό) ήταν αυτή από τον Θανάση Παπαχριστόπουλο. Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, μιλώντας στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα του ΑΝΤ1, επανέλαβε ότι ο ίδιος θα ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών. «Δεν θα συμβάλω» είπε, «στο να πέσει η κυβέρνηση». Δεν τον… σκιάζει μάλιστα ούτε το ενδεχόμενο να τον διαγράψουν από τους ΑΝΕΛ.

Σημείωσε δε ότι δεν έχει αποφασίσει τι θα κάνει με την έδρα του. Το σίγουρο είναι πως αν αποφασίσει να την παραδώσει, αυτό θα γίνει αφού πρώτα έχει ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών. «Θα είναι δώρο για μένα η διαγραφή μου από τους ΑΝΕΛ».



Κι αν Χρυσοβελώνη και Παπαχριστόπουλος διαχωρίζουν τη θέση τους σε σχέση με αυτή του Πάνου Καμμένου, δεν συμβαίνει το ίδιο και με τον Κώστα Κατσίκη. Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, μιλώντας στο ραδιόφωνο ΘΕΜΑ 104,6, τόνισε πως το κόμμα θα αποσύρει την εμπιστοσύνη του στην κυβέρνηση και θα φύγει από την κυβέρνηση.

«Από τη στιγμή που θα εγκαταλείψουμε την κυβέρνηση δεν μπορεί να μπει προς ψήφιση η Συμφωνία των Πρεσπών» τόνισε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ και απαντώντας σε σχετική ερώτηση, σημείωσε ότι «θα φύγουμε πριν πάει η Συμφωνία στη Βουλή με την έννοια ότι ολοκληρώθηκε η διαδικασία στα Σκόπια και έφτασε στην Ελλάδα. Πριν αποφασίσει η διάσκεψη των Προέδρων πότε θα εισαχθεί προς ψήφιση, φεύγουμε».

Για το ενδεχόμενο η Νέα Δημοκρατία να καταθέσει πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης και τι προτίθενται να κάνουν οι ΑΝΕΛ στην περίπτωση αυτή, ο Κώστας Κατσίκης απάντησε πως «από τη στιγμή που φύγουμε τι νόημα έχει μια πρόταση δυσπιστίας από τη Βουλή;» προσθέτοντας ότι «οι ΑΝΕΛ δεν θα γίνουν σε καμία περίπτωση εντολοδόχοι της ΝΔ». Πάντως, σε περίπτωση που ο Αλέξης Τσίπρας ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης για το Σκοπιανό, οι ΑΝΕΛ «δεν θα τη δώσουμε», όπως είπε ο Κώστας Κατσίκης.

newsit

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news