facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019

Δίκη Ζαφειρόπουλου: «Αποδέχομαι την κατηγορία αλλά δεν πήγα με αυτό το σκοπό»

Αποδέχθηκε ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας ο 34χρόνος Μικέλα Κάστριοτ, κατηγορούμενος ως φυσικός αυτουργός στη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Ο 34χρονος Μικέλα Κάστριοτ κατηγορείται ως φυσικός αυτουργός στη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, καθώς πυροβόλησε τον γνωστό ποινικολόγο στο γραφείο του στην οδό Ασκληπιού τον Οκτώβριο του 2017.

Ο κρατούμενος ο οποίος κατηγορείται επίσης ότι τη Δευτέρα σκότωσε και τον συγκατηγορούμενό του Αρμπερ Μπάκο στις φυλακές Κορυδαλλού, δήλωσε ένοχος όχι για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας, αλλά για αυτό της θανατηφόρας σωματικής βλάβης.

«Αποδέχομαι την κατηγορία αλλά δεν πήγα με αυτό το σκοπό» είπε χαρακτηριστικά. Όπως ισχυρίστηκε ο συνήγορος του, ο Μικ. Καστριότ δεν επιθυμούσε το θάνατο του δικηγόρου, αλλά μόνο τον τραυματισμό του. Από την πλευρά τους, οι άλλοι δύο κατηγορούμενοι Κλοντιάν Λεκοτσάι και Όλντι Ντούλτσε, αρνήθηκαν τα τέσσερα αδικήματα που τους έχει αποδώσει η ελληνική Δικαιοσύνη.

Η δίκη άργησε να αρχίσει καθώς στο δικαστήριο δεν είχε προσκομιστεί το πιστοποιητικό θανάτου του Μπάκο. Τελικά, μετά από δίωρη διακοπή στάλθηκε έγγραφο του προϊσταμένου της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Πειραιά με το οποίο βεβαιώθηκε ο θάνατος του και το ΜΟΔ έπαυσε τη ποινική δίωξη σε βάρος του.

Παρόντες στη δίκη ήταν η σύζυγος, τα δύο παιδιά και τα τέσσερα αδέλφια του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου οι οποίοι δήλωσαν παράσταση πολιτικής αγωγής. Από τη δικαστική αίθουσα ωστόσο απουσίαζαν τέσσερις μάρτυρες, που κρατούνται για άλλους λόγους. Ανάμεσά τους ο Αριστείδης Φλώρος.

Τελικά, το δικαστήριο διέκοψε για τις 23 Ιανουαρίου, διατάσσοντας να μεταχθούν ενώπιον του οι τέσσερις μάρτυρες που απουσίαζαν, αν και κρατούμενοι.

newsit

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news