facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2019

Γεμάτες σκουπίδια οι αστυνομικές υπηρεσίες: «Κανένας υπηρεσιακός παράγοντας δεν ενδιαφέρεται»

Σε σοβαρή καταγγελία έχει προχωρήσει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, καθώς τα κτίρια των αστυνομικών υπηρεσιών έχουν γεμίσει σκουπίδια επειδή δεν υπάρχουν συνεργεία καθαρισμού, ενώ όπως οι ίδιοι αναφέρουν «κανένας υπηρεσιακός παράγοντας δεν ενδιαφέρθηκε για την κατάσταση».

Σύμφωνα με την Ενωση, τα συνεργεία καθαρισμού ιδιωτικής εταιρείας έπαψαν να παρέχουν υπηρεσίες καθαριότητας στα κτίρια των Αστυνομικών Υπηρεσιών της Αθήνας καθώς έληξε η ετήσια σύμβαση με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη την 31-12-2018.

Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση της Ένωσης:

«Δυστυχώς οι φόβοι μας επιβεβαιώθηκαν άλλη μια φορά και από την πρώτη μέρα του νέου έτους έπαψαν τα συνεργεία καθαρισμού ιδιωτικής εταιρείας να παρέχουν υπηρεσίες καθαριότητας στα κτίρια των Αστυνομικών Υπηρεσιών της Αθήνας καθώς έληξε η ετήσια σύμβαση με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη την 31-12-2018 και οι συνέπειες είναι ήδη ορατές. Στοίβες από σκουπίδια ήδη άρχισαν να δημιουργούνται και οι εργαζόμενοι συνάδελφοί μας, οι πολίτες που επισκέπτονται τις Αστυνομικές Υπηρεσίες καθώς και οι κρατούμενοι στα αστυνομικά κρατητήρια, έρχονται αντιμέτωποι με την έντονη δυσοσμία και τους κινδύνους μετάδοσης μολυσματικών ασθενειών.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών απαιτεί να βρεθεί άμεση και μόνιμη λύση για την καθαριότητα και την απολύμανση των Αστυνομικών Υπηρεσιών. Δεν μας ενδιαφέρει αν η προκήρυξη διαγωνισμού μέσω ΑΣΕΠ για πρόσληψη εργαζομένων καθαριότητας με 18μηνες συμβάσεις εντάσσεται στα πλαίσια της προεκλογικής πολιτικής της κυβέρνησης. Μας ενδιαφέρει πως κανένας υπηρεσιακός παράγοντας δεν ενδιαφέρθηκε για την κατάσταση που θα δημιουργηθεί κατά το χρονικό διάστημα μεταξύ της λήξης της ετήσιας σύμβασης έως της πρόσληψης εκ νέου των συμβασιούχων εργαζομένων καθαριότητας.

Για ποιο λόγο δεν ζήτησε το Αρχηγείο μας την προσωρινή παράταση της προηγούμενης σύμβασης; Γίνεται εξοικονόμηση χρημάτων του Υπουργείου εις βάρος της υγείας μας; Αυτή την στιγμή υπάρχει άμεσος κίνδυνος για την δημόσια υγεία και απαιτούμε από την Πολιτική και Φυσική μας Ηγεσία την τήρηση της νομοθεσίας περί υγιεινής και ασφάλειας. Σε διαφορετική περίπτωση να ανακαλέσουν την λειτουργία Υπηρεσιών και κρατητηρίων στα οποία δεν τηρούνται οι κανόνες υγιεινής, για λόγους προστασίας της Δημόσιας Υγείας.

Καλούμε επίσης τους συναδέλφους μας να μην υποκύπτουν στις πιέσεις ή τις παρεκκλίσεις των ανώτερων Προϊσταμένων τους, σύμφωνα με τις πληροφορίες - παράπονα που συχνά έρχονται σε γνώση της Ένωσής μας, για συμμετοχή με δικούς τους πόρους στο κόστος της καθαριότητας, μία ευθύνη που πρέπει να επιβαρύνει αποκλειστικά τον προϋπολογισμό του Υπουργείου μας.

Τις επόμενες ημέρες τον λόγο θα έχουν οι αρμόδιοι θεσμοθετημένοι φορείς της Πολιτείας, η Δικαιοσύνη αλλά και παραστάσεις διαμαρτυρίας της Ένωσής μας σε Υπηρεσίες που αντιμετωπίζουν το παραπάνω πρόβλημα.

Τον δρόμο τον ξέρουμε…»

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news