facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2019

Υπουργείο Δικαιοσύνης: Νέα μέτρα ασφαλείας στις φυλακές Κορυδαλλού – Τι απαντά στους σωφρονιστικούς υπαλλήλους

Ενίσχυση, εκ των υστέρων, των μέτρων ασφαλείας στις φυλακές Κορυδαλλού ανακοίνωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Μετά την άγρια δολοφονία του Αλβανού κακοποιού Αμπέρ Μπάκο, χθες, στις φυλακές Κορυδαλλού και την απόδραση των δύο κρατουμένων την Πρωτοχρονιά από το ίδιο σωφρονιστικό κατάστημα, το υπουργείο Δικαιοσύνης αποφάσισε να προχωρήσει στη λήψη μέτρων για την ενίσχυση της ασφάλειας.

Ειδικότερα, αποφασίστηκε η ενίσχυση του προσωπικού, με επιστροφή αποσπασμένων υπαλλήλων και επιτάχυνση της επιλογής και τοποθέτησης των νέων από το ΑΣΕΠ, ο εμπλουτισμός του τεχνικού εξοπλισμού ασφαλείας, η πύκνωση και ενίσχυση των αποτρεπτικών μέτρων απόδρασης, η τοποθέτηση εσωτερικών μηχανισμών ελέγχου, η σταθερή και πλήρης στελέχωση των θέσεων φρούρησης και, τέλος, η συχνή (τακτική και έκτακτη) διενέργεια ερευνών στους χώρους κράτησης.

Για το ζήτημα πραγματοποιήθηκαν χθες, μετά τη δολοφονία του Αλβανού κακοποιού, δύο συσκέψεις στο Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού – Ι, υπό τον Γενικό Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής κ. Ε. Φυτράκη με τη συμμετοχή όλων των αρμοδίων στελεχών, και θέμα την εσωτερική και εξωτερική ασφάλεια του Καταστήματος και σκοπό την προστασία της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας των κρατουμένων και των υπαλλήλων και την αποτροπή αποδράσεων ή εν γένει έκνομων ενεργειών. Μετά από ενημέρωση του Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Μιχάλη Καλογήρου αποφασίστηκε η λήψη των παραπάνω μέτρων.

Παράλληλα, ο κ. Καλογήρου σε επικοινωνία με τον Υπουργό Υγείας κ. Α. Ξανθό ζήτησε τη συνδρομή του για την εξασφάλιση σταθερών χώρων νοσηλείας των ασθενών κρατουμένων ενώ, επιπλέον, σε επικοινωνία με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Αρ. Ανδρικόπουλο ζήτησε την ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων στην εξωτερική φρούρηση του Καταστήματος.

Απάντηση σε σωφρονιστικούς

Παράλληλα το υπουργείο Δικαιοσύνης απαντώντας στη χθεσινή σκληρή ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος τονίζει «σε σχέση με τη χθεσινή θανατηφόρα επίθεση σε κρατούμενο, σημειώνεται ότι δράστης και θύμα ήταν στον ίδιο θάλαμο και συνεπώς δεν είχε καμιά σημασία αν η πόρτα ήταν κλειστή ή όχι. Η χθεσινή ανακοίνωση ομάδας σωφρονιστικών είναι αναληθής, στοχοποιεί τον Γ. Γρ. Αντεγκληματικής Πολιτικής και στοχεύει το κράτος δικαίου, τον ανθρωπισμό και την προσπάθεια όλων των εργαζομένων στο χώρο της φυλακής».

newsit

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news