facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019

Σαμαράς: Η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική [εικόνες]

Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ξεκίνησε και ολοκλήρωσε την ομιλία του με τη φράση «η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική».
Ενώ κατά τη διάρκεια της πενηνταπεντάλεπτης ομιλίας του την επανέλαβε πολλές φορές χειροκροτούμενος από τους βουλευτές της νέας Δημοκρατίας.
Σφοδρή ήταν η επίθεση του στην κυβέρνηση Τσίπρα την οποία χαρακτήρισε πιο σκοπιανή και από τους Σκοπιανούς.
«Δεν έχω καμία αντίρρηση να μπουν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ, αρκεί να αφήσουν απέξω τον αλυτρωτισμό τους, με τη συμφωνία των Πρεσπών εμείς νομιμοποιούμε τον αλυτρωτισμό τους. Τώρα κλονίζεται η σταθερότητα στις σχέσεις μας γιατί εμείς αναγνωρίζουμε τον αλυτρωτισμό τους σε βάρος μας. Εγώ υποστήριζα πάντα αυτό που αποφάσισε το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών του 1992. Υπήρξαν κι άλλες απόψεις αργότερα αλλά όλοι συμφωνούσαμε σε ένα πράγμα ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να αναγνωρίσει τον αλυτρωτισμό των Σκοπίων και κανένας μέχρι σήμερα δεν δέχτηκε ούτε διανοήθηκε να αναγνωρίσει εθνότητα και γλώσσα γιατί απλούστατα αυτά είναι που νομιμοποιούν τον αλυτρωτισμό τους. Η συμφωνία των Πρεσπών δεν λύνει το πρόβλημα δημιουργεί πολύ μεγαλύτερο. Αυτή η κυβέρνηση στην προσπάθειά της να περάσει μια επαίσχυντη συμφωνία που δεν είχε δεχθεί κανείς άλλος έχει γίνει πιο σκοπιανή από Σκοπιανούς» είπε.
Ορθιοι οι βουλευτές της ΝΔ υποδέχονται τον Αντώνη Σαμαρά που κατεβαίνει από το βήμα-Φωτογραφία: George Vitsaras / SOOCΟρθιοι οι βουλευτές της ΝΔ υποδέχονται τον Αντώνη Σαμαρά που κατεβαίνει από το βήμα-Φωτογραφία: George Vitsaras / SOOC
Ο κ. Σαμαράς θέλησε να απαντήσει στην κριτική που του ασκείται ότι χρησιμοποίησε το μακεδονικό ζήτημα για την για την πολιτική του καριέρα ή ότι είναι μακεδονομάχος.
«Λένε ότι έκανα καριέρα με το μακεδονικό, είμαι 41 χρόνια Βουλευτής πάντα με την ψήφο του ελληνικού λαού στην πολιτική και όταν χρειάστηκε εγώ πήγα και σπίτι μου για όσο χρειάστηκε και δεν το διαπραγματευτικά και επέστρεψα πάλι με την ψήφο του ελληνικού λαού και μένω σταθερός στις απόψεις μου. Με λένε Μακεδονομάχο κι εμένα και όλους τους άλλους που αντιστεκόμαστε σε αυτό το σημερινό ξεπούλημα. Το θεωρώ πολύ υπερβολικό να μας συγκρίνετε με ανθρώπους που έδωσαν το αίμα τους για την πατρίδα. Θεωρώ τιμή μου να μου απευθύνουν αυτή τη «μομφή» ποιοι αυτοί που πριν από λίγα χρόνια πήγαινα στα Σκόπια και διαδήλωναν και χόρευαν μαζί με τον Γκρουέφσκι».
Ο πρώην πρωθυπουργός ανέφερε ότι ο Αλέξης Τσίπρας απέτυχε να διασπάσει την Νέα Δημοκρατία και τώρα προσπαθεί να διασπάσει την κεντροαριστερά ενώ αίσθηση προκάλεσε η δήλωση του ότι οι επόμενες κυβερνήσεις θα πρέπει να αποδεσμευτούν από το κομμάτι της συμφωνίας που προβλέπει ότι η Ελλάδα πρέπει να στηρίξει την ενταξιακή πορεία των Σκοπίων στη ΕΕ χωρίς όρους.
«Οι μελλοντικές κυβερνήσεις θα πρέπει να βρουν τρόπο να αποδεσμευθούν από αυτό το κομμάτι δεν είναι εύκολο αλλά είναι απαραίτητο. Πήγατε να διασπάσετε τη Νέα Δημοκρατία και δεν σας βγήκε, πάτε να κυριαρχήσεις στην κεντροαριστερά με ποιους τον Δανέλλη, τον Μπίστη και τον Ραγκούση, βγάζοντας όλους εμάς τους υπόλοιπους εθνικιστές και ακροδεξιούς».
Ο Αντώνης Σαμαράς χειροκροτήθηκε από βουλευτές της ΝΔ -Φωτογραφία: George Vitsaras / SOOC
Ο Αντώνης Σαμαράς χειροκροτήθηκε από βουλευτές της ΝΔ -Φωτογραφία: George Vitsaras / SOOC
Μάλιστα αναφέρθηκε και στα πρόσφατα συλλαλητήρια λέγοντας πως το σύνθημα τους είναι ένα ότι η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική.
«Μαζεύονται και σήμερα στους δρόμους εκατομμύρια , περήφανοι έλληνες και αλύγιστα με μία φωνή φωνάζουν το ίδιο πράγμα, ένα πράγμα η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική».
iefimerida

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news