facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2019

Ηχηρές απαντήσεις Παυλόπουλου και Τσίπρα στις προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν: Οι κραυγές δείχνουν αδυναμία

Ξεχωριστά μηνύματα αλλά με τον ίδιο αποδέκτη έστειλαν ο πρόεδρος της δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προς τον Ερντογάν την ημέρα των Θεοφανείων, με αφορμή τις προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου για την Ελλάδα.
Μήνυμα από τη Σύρο, έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος,απαντώντας έμμεσα στις προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου Ερντογάν και του Τούρκου υπουργού Άμυνας Χουλουσί Ακάρ για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.
Ο κ. Παυλόπουλος ευχήθηκε το Φως της Χριστιανοσύνης να φωτίζει: “Τον Λαό μας και το Έθνος μας ώστε, με βάση την αθάνατη Ιστορική μας Κληρονομιά, να χτίσουμε, όλοι μαζί και υπό όρους αρραγούς ενότητας, το μέλλον που μας αναλογεί και μας αρμόζει. Να το χτίσουμε υπερασπιζόμενοι, στο ακέραιο και δίχως ίχνος υπαναχώρησης, τα Εθνικά μας Θέματα και Δίκαια και υπηρετώντας τις αρχές της σταθερής και βιώσιμης ανάπτυξης, μέσα στο πλαίσιο σεβασμού της Δημοκρατίας, των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, της Δικαιοσύνης, πρωτίστως δε της Κοινωνικής Δικαιοσύνης. Την Ευρωπαϊκή μας Οικογένεια ώστε, μέσα από την τελική της ενοποίηση και ολοκλήρωση, να υπηρετεί, σύμφωνα με τους λόγους ίδρυσής της, την πρόοδο των Λαών της αλλά και τον πλανητικό της ρόλο. Ήτοι τον ρόλο του εγγυητή, σε διεθνές επίπεδο και κατ’ εφαρμογή του συνόλου του Διεθνούς Δικαίου, των αρχών και αξιών του Ανθρωπισμού, της Αλληλεγγύης, της Ειρήνης, της Δημοκρατίας και της Δικαιοσύνης, κατ’ εξοχήν δε της Κοινωνικής Δικαιοσύνης. Και την Διεθνή Κοινότητα ώστε, υπό συνθήκες ειρηνικής και δημιουργικής συνύπαρξης, να πορευθεί τον δρόμο που οδηγεί στην τελική καταξίωση του Ανθρώπου, τον δρόμο που του επιτρέπει να καταστεί, εν τέλει, εικόνα και ομοίωση του Δημιουργού του”.


Τσίπρας: Οι κραυγές δείχνουν αδυναμία
Μήνυμα στον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν για την επιθετική του ρητορική, έστειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στη Σαμοθράκη όπου ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης.
Απαντώντας στην επιθετική ρητορική του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σημείωσε χαρακτηριστικά: «Απευθύνομαι στους γείτονές μας που επανέρχονται με αχρείαστη και ακατανόητη ρητορική. Η Ελλάδα δεν είναι μια χώρα που χτίζει την εθνική της αυτοπεποίθηση με λόγια αλλά με έργα. Με την ενεργή εξωτερική πολιτική που την έχει καταστήσει πυλώνα σταθερότητας. Η Ελλάδα ανακτά την θέση της στην περιοχή. Μέσα από διάλογο, αλληλεγγύη. Δεν είμαστε χώρα που απειλεί, αλλά έχουμε την ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων, και είναι μια χώρα που δεν μπορεί να απειληθεί από κανέναν. Οι κραυγές και η επιθετική ρητορική, δεν αποτελούν ένδειξη ισχύος αλλά αδυναμίας. Θα συνεχίσουμε με σύνεση και αποφασιστικότητα, με ισχυρές συμμαχίες και ερείσματα».
real

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news