facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019

Η Μέι επιβίωσε της πρότασης μομφής -Τα επόμενα βήματα

Μια μέρα μετά την ιστορική της ήττα, η Τερέζα Μέι επιβίωσε της πρότασης μομφής που είχε καταθέσει κατά της Βρετανίδας πρωθυπουργού ο Τζέρεμι Κόρμπιν.

Με 325 κατά της πρότασης μομφής και 306 υπέρ, η Μέι κράτησε τη θέση της. «Το κοινοβούλιο εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στην κυβέρνηση. Θα συνεχίσουμε τη δουλειά για την ευημερία και την ασφάλεια και κυρίως για να τηρήσουμε την υπόσχεση που δώσαμε στον λαό ότι θα υλοποιήσουμε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και θα αποχωρήσουμε από την ΕΕ», είπε αμέσως μετά η Βρετανίδα πρωθυπουργός, ενώ ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει συνομιλίες με τους ηγέτες των κομμάτων της αντιπολίτευσης, για τα επόμενα βήματα στο Brexit. Υπενθυμίζεται ότι η Μέι υπέστη ταπεινωτική ήττα το βράδυ της Τρίτης, όταν το κοινοβούλιο καταψήφισε τη συμφωνία της για το «διαζύγιο» με την ΕΕ, προκαλώντας νέα κρίση στη Βρετανία.

Τα «όχι» που εισέπραξε η Μέι

Ομως, τα κόμματα της αντιπολίτευσης διεμήνυσαν στην Μέι ότι δεν πρόκειται να εμπλακούν σε συνομιλίες αν δεν εγκαταλείψει τις «κόκκινες» γραμμές της. Απαντώντας στην πρωθυπουργό, ο Κόρμπιν δήλωσε ότι δεν πρόκειται να ξεκινήσει τις επαφές με την Μέι αν εκείνη δεν αποκλείσει την πιθανότητα του Brexit χωρίς συμφωνία. Αυτό απαίτησαν και οι Φιλελεύθεροι Δημοκρατικοί. Από την πλευρά του ο Ιαν Μπλάκφορντ του SNP δήλωσε ότι θα εμπλακεί στις συζητήσεις με την πρωθυπουργό μόνο αν είναι έτοιμη να παρατείνει το άρθρο 50- δηλαδή την έξοδο από την ΕΕ- και να γίνει δεύτερο δημοψήφισμα.

Η απάντηση της Ντάουνινγκ Στριτ

Απαντώντας στις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, η Ντάουνινγκ Στριτ τόνισε ότι το ενδεχόμενο Brexit χωρίς συμφωνία δεν φεύγει από το τραπέζι, παρά την επιμονή του Κόρμπιν.

«Η πρωθυπουργός υπήρξε πολύ ξεκάθαρη ότι ο βρετανικός λαός ψήφισε να φύγει από την ΕΕ. Θέλουμε να αποχωρήσουμε με συμφωνία, αλλά είναι αποφασισμένη να υλοποιήσει την εντολή του βρετανική λαού και αυτή είναι να βγούμε από την ΕΕ στις 29 Μαρτίου», τόνισε ο εκπρόσωπος της Μέι.

Σενάρια καθυστέρησης ως το 2020

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τους Times, αξιωματούχοι της ΕΕ εξετάζουυν σχέδια καθυστέρησης του Brexit έως το 2020, μετά την τοποθέτηση της Γερμανίας και της Γαλλίας για πρόθεση παράτασης των διαπραγματεύσεων για το «διαζύγιο».

Ο προηγούμενος σχεδιασμός επικεντρωνόταν σε μια τρίμηνη αναβολή, από την 29η Μαρτίου στα τέλη Ιουνίου, όμως σύμφωνα με πηγές των Times πλέον Ευρωπαίοι αξιωματούχοι αναζητούν νομικές οδούς ώστε να αναβληθεί το Brexit έως τον επόμενο χρόνο.

iefimerida

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news