facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019

Σκόπια: Μεγάλη Διαμαρτυρία στην Αθήνα - Η Συνθήκη των Πρεσπών επιδεινώνει την ατμόσφαιρα στην Ελλάδα

Μετά την επικύρωση της Συνθήκης των Πρεσπών από το κοινοβούλιο μας, στην Ελλάδα το κλίμα είναι ιδιαίτερα θερμό, γράφει το σλαβικό δημοσίευμα.

Ο ανταποκριτής της MIA, από την Αθήνα αναφέρει ότι βουλευτές που υποστηρίζουν τη συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και «Μακεδονίας», δέχθηκαν τηλεφωνικές απειλές και οι φωτογραφίες τους βρίσκονται σε αφίσες που είναι εναντίον της Συνθήκης των Πρεσπών στο κέντρο της Αθήνας.

«Η προγραμματισμένη συγκέντρωση στην Πλατεία Συντάγματος, μπροστά από τη Βουλή των Ελλήνων, θα γίνει στις 14:00. Προβλέπεται μια μεγαλειώδης διαμαρτυρία κατά της Συνθήκης των Πρεσπών με το σύνθημα «Μακεδονία σημαίνει Ελλάδα», που διοργανώνει η λεγόμενη ‘Επιτροπή για τον ελληνικό χαρακτήρα της Μακεδονίας», αναφέρει ο ανταποκριτής από την Αθήνα.

Όπως ακριβώς και στην περσινή διαμαρτυρία, και τώρα, οργανώθηκαν μεταφορές από όλες τις περιοχές της Ελλάδας με κόστος που βαρύνει τους ίδιους τους διαδηλωτές.

Οι διοργανωτές αναφέρουν ότι περισσότερα από 3.000 λεωφορεία έχουν ξεκινήσει από το βόρειο τμήμα της χώρας και οι εκτιμήσεις τους είναι ότι 150 με 200 χιλιάδες πολίτες θα φθάσουν στην Αθήνα με λεωφορεία.

Η Περιφέρεια και οι δήμοι από την περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς και δήμοι από άλλα μέρη της Ελλάδας, μητροπολίτες και εκπρόσωποι του Αγίου Όρους, πολιτικοί και εκπρόσωποι άλλων ελληνικών κομμάτων, όπως αναφέρθηκε υποστηρίζουν και συμμετέχουν στη διαμαρτυρία.

Στη μεγάλη συγκέντρωση δεν θα μιλήσει αυτή τη φορά ο Μίκης Θεοδωράκης, είναι πιθανό να διαβαστεί το μήνυμά του.

Ο διάσημος Έλληνας συνθέτης με ανοιχτή επιστολή απευθύνεται στους Έλληνες βουλευτές πριν από την επικύρωση της συμφωνίας και ζητά να μην «κάνουν το έγκλημα στην Ελλάδα, διότι η ζημιά που θα προκαλέσουν θα είναι ανεπανόρθωτη».

Μία ώρα πριν από την επίσημη έναρξη της διαμαρτυρίας, λιγότερο από ένα χιλιόμετρο από τη Βουλή των Ελλήνων, αναρχικές και αντιφασιστικές οργανώσεις και ομάδες διοργανώνουν διαμαρτυρία κατά των ‘εθνικιστικών διαδηλώσεων’.

Η Αθήνα αναμένεται σήμερα να βρίσκεται κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για να αποφευχθούν τυχόν επεισόδια. Χιλιάδες αστυνομικοί θα βρίσκονται στο χώρο, ο οποίος θα επιβλέπεται και με ελικόπτερα.

echedoros-a

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news