facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019

Βαρουφάκης: “Σεξιστής και ανισόρροπος ο Καμμένος” – “Πήρε το Υπουργείο για να μη βγάζει κιχ”

Χολή "έσταζαν" τα λόγια του Γιάνη Βαρουφάκη για τον Πάνο Καμμένο, σε σημερινή πρωινή τηλεοπτική εκπομπή.

“Πρόκειται για έναν πολιτικό ο οποίος ανθρωπολογικά, φιλοσοφικά, ιδεολογικά, ερχόταν σε πλήρη σύγκρουση με ό,τι είχα ταχθεί να υπηρετήσω στη ζωή μου. Ρατσιστής, σεξιστής, εθνικιστής και ανισόρροπος όσο αφορά αυτά τα οποία έλεγε για την οικονομία. Κάθε φορά που άνοιγε το στόμα του για να μιλήσει για το ευρώ, για το χρέος κτλ, πραγματικά προσπαθούσα να μην ακούω αυτά που λεγόντουσαν” είπε ο Γιάνης Βαρουφάκης, μιλώντας στο ΣΚΑΪ. Και συνέχισε:

“Το επιχείρημα του Αλέξη Τσίπρα τότε, με έπεισε… Ο κύριος Καμμένος τήρησε την συμφωνία του, ότι εφόσον του δώσουμε το Υπουργείο Άμυνας στο οποίο ήταν ιδιαίτερα ευτυχής, δε θα έβγαζε κιχ, δε θα μιλούσε και θα υποστήριζε πλήρως τη θέση μας τη διαπραγματευτική. Σε αυτό πρέπει να παραδεχτώ ότι ο κύριος Τσίπρας είχε δίκιο”.

Ο πρώην Υπουργός Οικονομικών μάλιστα, έγινε ακόμα πιο συγκεκριμένος για το τι ακριβώς του είπε ο Αλέξης Τσίπρας, για να τον πείσει για τον Πάνο Καμμένο. “Ότι δεν επρόκειτο να ανατρέψει τη διαπραγματευτική μας πολιτική και δεν επρόκειτο να παρεμβαίνει στην διαδικασία του Γιούρογκρουπ, στη διαδικασία για την αναδιάρθρωση του χρέους. Ήταν ένας εταίρος ο οποίος θα δεχόταν το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ένα – δύο άλλα υφυπουργεία και δε θα παρενέβαινε στη διαδικασία…”.

Για τα “λάθος πρόσωπα” που εμπιστεύτηκε ο Αξέξης Τσίπρας, όπως είπε ο ίδιος στη χθεσινή συνέντευξή του, ο Γιάνης Βαρουφάκης σχολίασε: “Σε αυτό που είπε ο κύριος Τσίπρας, συμφωνώ απόλυτα. Έτσι νιώθω κι εγώ. Το δικό μου mea culpa είναι ότι εμπιστεύτηκα τα λάθος πρόσωπα το 2015”.



newsit

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news