facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019

Δήμος αρνείται να ανακηρύξει «επίτιμο δημότη» τον Παυλόπουλο

Συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Βισαλτίας με θέμα την ανακήρυξη του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου σε επίτημο δημότη.

Η πρόταση καταψηφίστηκε από μεγάλο αριθμό δημοτικών συμβούλων (17) ενώ 9 δημοτικοί σύμβουλοι ψήφισαν υπέρ.

Να θυμίσουμε ότι ο κος Παυλόπουλος κλήθηκε να παραστεί στις εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της Νιγρίτας ύστερα από πρόταση της Δημάρχου.

Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Δημήτρης Καλαϊτζίδης ανακοίνωσε ευθύς εξ αρχής πως δεν πρόκειται να ψηφίσει υπέρ.

«Ο Πρόεδρος των Σκοπίων έχει μια ξεκάθαρη θέση και λέει δεν υπογράφω. Ο δικός μας βολεύεται με την όλη κατάσταση και δεν αντιδρά και δεν εκφράζει άποψη για το θέμα.

Πριν δυο χρόνια από την Αμφίπολη είχε πει η Μακεδονία είναι μία και είναι Ελληνική. Σήμερα μούγκα. Τίποτα. Εγώ προσωπικά δε θα ψηφίσω για την ανακήρυξη του ως επίτιμο δημότη,» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Καλαϊτζίδης.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Χαράλαμπος Τερζίδης εξέφρασε την πεποίθηση πως θα πρέπει να ακυρωθεί η επίσκεψη του ΠτΔ στη Νιγρίτα και εξήγησε τους λόγους:
«Πιστεύω ότι δεν χρειάζεται να έρθει ο κ. Παυλόπουλος. Φανταστείτε να έρθει και να υπάρχουν εντάσεις, ΜΑΤ και δακρυγόνα. Συντάσσομαι με αυτό που είπε ο κ. Καλαϊτζής. Να ενημερωθεί και να μην έρθει».

Η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Ευαγγελία Ευαγγελούδη, δήλωσε από την πλευρά της:
«Επιθυμώ μόνο αυτός ο λαός της Νιγρίτας, να αποδώσει τιμές στους προγόνους του με ανιδιοτέλεια, ειλικρίνεια, περηφάνια και αποφασιστικότητα. Με λύπη μου, γιατί είναι αποτέλεσμα των συγκεκριμένων περιστάσεων, θα πω όχι στην ανακήρυξη σε επίτιμο δημότη».

Ο δημοτικός σύμβουλος της συμπολίτευσης Λεωνίδας Ψαρράς υποστήριξε πως θα πρέπει να αποφευχθούν τα γιουχαΐσματα προς τον ΠτΔ, αλλά πως θα πρέπει να τον υποδεχθούν κρατώντας μαύρες σημαίες.

Ο ανεξάρτητος δημοτικός Νίκος Πασχαλίδης διευκρίνισε πως η αρνητική του ψήφος βασίζεται στις εξελίξεις της δεδομένης συγκυρίας και όχι στην έλλειψη σεβασμού του θεσμού.

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Βισαλτίας Μιχάλης Τσερβίστας, ψήφισε θετικά, υποστηρίζοντας τα εξής:
«Ναι πρέπει να έρθει ο ΠτΔ. Ναι πρέπει να τιμήσει αυτή την πόλη. Ναι πρέπει να τον τιμήσουμε με τις τιμές που πρέπει».



aftodioikisi

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news