facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2019

Συγκέντρωση εκπαιδευτικών στο υπουργείο Παιδείας για τους διορισμούς

Με αίτημα την άμεση απόσυρση του σχεδίου για το νέο σύστημα διορισμών εκπαιδευτικών που ανακοίνωσε η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και που σύμφωνα με τους ίδιους του εκπαιδευτικούς απαξιώνει την προϋπηρεσία τους, η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ προχωρούν σε παράταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Παιδείας.
Παρά το τσουχτερό κρύο περίπου 100 εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Παιδείας με κεντρικό σύνθημα «Μόνιμη δουλειά και όχι ανεργία καλύψτε τις ανάγκες σε όλα τα σχολεία» ζητούν συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου προκειμένου να εισακουστούν τα αιτήματα τους.
Όπως εξηγούν, το νομοσχέδιο του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου για το λεγόμενο «προσοντολόγιο» νομιμοποιεί και μονιμοποιεί το καθεστώς ελαστικής εργασίας κι ανεργίας σε βάρος των εκπαιδευτικών και ειδικότερα σε βάρος 27.000 αναπληρωτών.
«Εκατοντάδες χιλιάδες εκπαιδευτικοί είναι στην ανεργία και άλλοι έχουν μεταναστεύσει. Οι διορισμοί που έχει εξαγγείλει ο Τσίπρας είναι σε βάθος τριετίας», σημειώνουν, προσθέτοντας ότι το «προσοντολόγιο» αποτελεί εργαλείο ανθρωποφαγίας των από κάτω, αξιολόγησης και απολύσεων των μόνιμων εκπαιδευτικών. Η κατοχή "προσόντων" όπως μεταπτυχιακοί και διδακτορικοί τίτλοι, συνεχίζουν, προστίθεται ως βασικό κριτήριο στον πίνακα αδιόριστων:
«Οι τουλάχιστον 200.000 αδιόριστοι εκπαιδευτικοί και η νεολαία, οι χιλιάδες ελαστικά εργαζόμενοι εκπαιδευτικοί, δεν έχουν προοπτική σταθερής εργασίας».
 Εξάλλου, σύμφωνα με τις συνδικαλιστικές ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών, οι 15.000 προσλήψεις (εκτός ΑΣΕΠ) που έχει εξαγγείλει ο κ. Γαβρόγλου δεν αρκούν για να καλύψουν τα τεράστια κενά σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
Δάσκαλοι και καθηγητές προειδοποιούν ότι ο αγώνας τους ενάντια στο νέο νομοσχέδιο θα ενταθεί μέχρι να αποσυρθεί.
Σε αυτό το πλαίσιο έχουν προκηρύξει 24ωρη απεργία για την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου με συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Προπύλαια στη 1.00 το μεσημέρι και πραγματοποίηση πορείας προς τη Βουλή, με αίτημα συνάντησης με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.




.iefimerida

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news