facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019

Στ. Αραχωβίτης: Συνάντηση με τους αγρότες των μπλόκων, όταν το ζητήσουν

Για άμεση συνάντηση με τους αγρότες που βρίσκονται στα μπλόκα, όποτε εκείνοι το ζητήσουν, καθώς η πρόσκληση έχει κατατεθεί από την πλευρά της πολιτείας, έκανε λόγο ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρος Αραχωβίτης.

Μιλώντας στο «Πρώτο Πρόγραμμα» της ΕΡΑ ο κ. Αρχωβίτης ανέφερε πως «βήμα - βήμα προσπαθούμε να επουλώσουμε τις πληγές των μνημονίων» ωστόσο πρόσθεσε ότι «πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, γιατί το να δημιουργηθεί κοινωνικός αυτοματισμός μεταξύ άλλων επαγγελματικών ομάδων και των αγροτών θα ήταν το τελευταίο που θα θέλαμε να δούμε».

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι «όλα τα ζητήματα λύνονται με διάλογο» και συμπλήρωσε «όταν τεθούν τα αιτήματα των αγροτών, συζητηθούν θα δούμε ποια από αυτά θα επιλυθούν ποια βρίσκονται σε τροχιά επίλυσης και, κυρίως, ποια ακόμα αντέχει η ελληνική οικονομία στις σημερινές της συνθήκες».

Αναφερόμενος στις κατώτερες εγγυημένες τιμές, που αποτελεί και αίτημα των μπλόκων, ο αρμόδιος υπουργός σημείωσε πως «στο οικονομικό σύστημα στο οποίο ζούμε δεν είναι δυνατόν να δοθούν» και υπογράμμισε ότι το θέμα των ανοικτών τιμών στο βαμβάκι έχει τελειώσει.

«Οι μορφές διαπραγμάτευσης θα είναι είτε με συμβόλαιο με τον παραγωγό από την αρχή της σποράς να ξέρει τι θα πουλήσει, σε ποια τιμή θα πουλήσει είτε με την παράδοση του προϊόντος. Πάμε σε άμεση τιμολόγηση με την παράδοση του προϊόντος», δήλωσε σχετικά.

Ο αρμόδιος υπουργός σημείωσε ότι βρίσκεται υπό εξέταση η μείωση της τιμής στο ηλεκτρικό ρεύμα και στο πετρέλαιο για κίνηση και ενέργεια, ενώ ήδη μελετώνται μοντέλα που εφαρμόζονται σε άλλες χώρες.

Τέλος σε ό,τι έχει να κάνει με το αφορολόγητο των 12.000 ευρώ, το οποίο και αυτό αποτελεί αίτημα των μπλόκων, ο κ. Αραχωβίτης σημείωσε πως «δεν διευκρινίζεται αν περιλαμβάνονται οι επιδοτήσεις» και πρόσθεσε «αυτή τη στιγμή έχουμε αφορολόγητο για τους αγρότες στα 9.090 ευρώ γεωργικό εισόδημα, συν 12.000 ευρώ στις ενισχύσεις (πράσινη, βασική κ.ά.) του Α' Πυλώνα και αφορολόγητες τις ενισχύσεις του Β' Πυλώνα».

ΑΜΠΕ/naftemporiki

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news