facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019

Καμμένος κατά Βούτση: Δεν μπορεί να παίρνει άδειες ο Κουφοντίνας και κάποιοι να τον υποδέχονται έξω από τη φυλακή

«Καμία χρήση του όρου "Μακεδονία"» επέμεινε ο Πάνος Καμμένος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ενώ επιτέθηκε εκ νέου στον Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντας ότι, ουσιαστικά, ο πρόεδρος της ΝΔ διαφωνεί με τη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά δεν είναι αντίθετος στην παραχώρηση του ονόματος «Μακεδονία». Αιχμές όμως επεφύλασσε και για τον Αλέξη Τσίπρα, αναφορικά με την... επιβράβευση βουλευτών των ΑΝΕΛ, που θα παράσχουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

«Απευθύνω δημόσια πρόσκληση στον κύριο Μητσοτάκη να απαντήσει τώρα αν συνυπογράφει με μας πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης, με την προϋπόθεση να μην παραχωρήσει όνομα με τον όρο Μακεδονία και να μην διαπραγματευτεί τη Συμφωνία των Πρεσπών» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος. «Επιμένουμε: καμία χρήση του όρου Μακεδονία. Θα κάνω οτιδήποτε προβλέπεται συνταγματικά για να μην περάσει η συμφωνία» προσέθεσε.

Ωστόσο, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ καταλόγισε στον κ. Μητσοτάκη ότι τον Ιούνιο «ήθελε να ρίξει την κυβέρνηση, προκειμένου να παραδώσει ο ίδιος τον όρο Μακεδονία», αλλά και ότι «παραμένει στη λύση για σύνθετη ονομασία», προσθέτοντας πως «διαφωνεί με τη συμφωνία των Πρεσπών, αλλά παραχωρεί τον όρο Μακεδονία».

«Οι βουλευτές που φεύγουν από μένα, αποστατούν και με προδίδουν» τόνισε στη συνέχεια ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων. «Και μόνος μου να μείνω, τα ίδια θα λέω» σημείωσε, για να επιτεθεί στη συνέχεια στον Αλέξη Τσίπρα, υιοθετώντας ουσιαστικά τα περί «απαγωγής» βουλευτών. «Ο κ. Τσίπρας ήταν πάντα ειλικρινής σε μένα, αλλά είχε υποχρέωση να μην δώσει καρέκλα σε αυτούς που φεύγουν από μένα» υπογράμμισε. «Οι άνθρωποι που πούλησαν εμένα, θα πουλήσουν και τον κ. Τσίπρα» ήταν το «καρφί» του προέδρου των ΑΝΕΛ.

Χαρακτήρισε, ωστόσο, «έντιμη» την στάση του κ. Παπαχριστόπουλου, καθώς, όπως είπε, «είχε ξεκαθαρίσει εξ αρχής τι θα κάνει».



«Θα παλέψω να μην υπάρξει το 151. Αύριο στο Κοινοβούλιο θα τεκμηριώσω τη στάση μου. Αυτή την κυβέρνηση εγώ τη γέννησα και την κράτησα μαζί με τον Τσίπρα, κρατώντας ένα πολύ ιδιαίτερο υπουργείο. Έλεγαν θα καταργηθούν οι παρελάσεις και οι εικόνες, οι παρελάσεις διπλασιάστηκαν και οι εικόνες μπήκαν στο εθνόσημο, δεν έγιναν αυτά. Η κυβέρνηση τώρα ζητά εμπιστοσύνη για τις Πρέσπες, σε αυτό δεν έχει τη δική μας στήριξη. Προσπάθησα να μεταπείσω τον Τσίπρα, αλλά δεν τα κατάφερα» συνέχισε ο κ. Καμμένος, αφήνοντας νέες αιχμές: «Αν κάποιοι αποστάτησαν με αντάλλαγμα την έδρα τους, λυπάμαι πάρα πολύ. Η κυρία Κουντουρά με πρόδωσε και μένα και τους ψηφοφόρους της και ο κ. Κόκκαλης μέχρι να πάει στην Κίνα, έλεγε πως δεν θα ψήφιζε τη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά θα πει ναι στην ψήφο εμπιστοσύνης. Αυτά είναι καραγκιοζιλίκια».

Στη συνέχεια, δήλωσε ότι παραμένει σταθερός στις απόψεις του. «Η κυβέρνηση ζητά ψήφο εμπιστοσύνης, που τη συνδέει με τη Συμφωνία των Πρεσπών. Είναι πονηρό το γιατί ο κ. Μητσοτάκης επιμένει στην εθνότητα και στο όνομα και δεν πάει στο ότι καταργείται το erga omnes. Η Συμφωνία αυτή δεν έχει καμία σχέση με αυτή που έφερε ο Κοτζιάς. Η Συμφωνία είναι αντισυνταγματική και πρέπει να ψηφιστεί με 180 βουλευτές. Καλώ τον κ. Τσίπρα να πάει σε δημοψήφισμα. Ο κ. Μητσοτάκης να καταλάβει τις πολιτικές προτεραιότητες».

Όσο για το αν θα πάει στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, την ερχόμενη Κυριακή στο Σύνταγμα, απάντησε χαρακτηριστικά: «Θα είμαστε παρόντες. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε».

Κλείνοντας, είπε ότι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν τον δέχονταν, εξαιτίας των διαφορετικών θέσεών τους. «Κατά καιρούς ο κ. Βούτσης μου είχε επιτεθεί. Είχαμε διαφωνήσει για την υπόθεση Κουφοντίνα και τις άδειές του. Τον ενοχλεί να αναφέρομαι στην υπόθεση Κουφοντίνα. Και δεν μπορεί κάποιοι να τον υποδέχονται έξω από τη φυλακή και να παίρνει άδειες ο Κουφοντίνας. Και ο κ. Φίλης δεν με ήθελε, τον ενοχλούσαν οι απόψεις μου για την Εκκλησία και τις παρελάσεις. Ήθελαν να περάσουν απόψεις για τους αρνητές στράτευσης. Δεν τα πέρασα εγώ αυτά».

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news