facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2019

Αύριο τελικά η κρίσιμη συνάντηση Τσίπρα - Καμμένου

Αύριο θα γίνει τελικά η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον κυβερνητικό εταίρο καθώς, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο Αλ. Τσίπρας επικοινώνησε σήμερα με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας και τον κάλεσε να συναντηθούν στις 10:30 το πρωί της Κυριακής στο Μέγαρο Μαξίμου (σ.σ. νωρίτερα πληροφορίες από τους ΑΝ.ΕΛΛ. έκαναν λόγο για συνάντηση τη Δευτέρα).

Το τετ α τετ έρχεται την ώρα που η διαδικασία κύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών ολοκληρώθηκε από τη Βουλή των Σκοπίων και έως το τέλος Ιανουαρίου αναμένεται να έλθει προς κύρωση στην ελληνική Βουλή, εφόσον βέβαια η Ν.Δ. δεν καταθέσει πρόταση δυσπιστίας και αν η κυβέρνηση δεν ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης.

Το δεύτερο ενδεχόμενο είναι άμεσα συναρτώμενο με το ραντεβού της Δευτέρας καθώς, όπως έχει προαναγγείλει ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στο Open, αν ο κ. Καμμένος άρει την εμπιστοσύνη του στην κυβέρνηση, ο Αλ. Τσίπρας θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης.

Όσον αφορά τη στάση του Π. Καμμένου, η χθεσινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝ.ΕΛΛ. έδειξε ότι ο πρόεδρος του κόμματος δεν έχει τον πρώτο λόγο καθώς η πλειοψηφία απέρριψε το αίτημά του να ζητήσει από τον πρωθυπουργό να αποσύρει από την κυβέρνηση τα υπουργικά στελέχη των ΑΝ.ΕΛΛ. και παράλληλα να μην αποσύρει τη στήριξή του στην κυβέρνηση.

Κ. Μητσοτάκης: Κωλοτούμπες των δύο τυχοδιωκτών συνεταίρων

Μιλώντας νωρίτερα στο Συνέδριο της Δράσης ο πρόεδρος της Ν.Δ. ανέφερε ότι «η δημόσια ζωή δηλητηριάζεται από τις παλινδρομήσεις και τις κωλοτούμπες των δύο τυχοδιωκτών συνεταίρων ενώ στο παρασκήνιο εκτυλίσσονται πρωτοφανή παζάρια με κάποιους γυρολόγους βουλευτές, “πρόθυμους” να μετατραπούν σε δεκανίκια μιας εξουσίας σε αποδρομή. Όλα αυτά, ενώ Τσίπρας και Καμμένος ασχολούνται μόνο με το πώς θα αγκιστρωθούν για λίγο ακόμη στις καρέκλες τους, κάτι που εξηγεί γιατί ετεροκαθορίζονται σε όλα».

Συνεχίζοντας ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι τόσο οι εξελίξεις στην οικονομία όσο και ο θεσμικός κατήφορος του ΣΥΡΙΖΑ επιβάλλουν την άμεση προσφυγή στις κάλπες και εξήγησε: «Γιατί εκτός από το κράτος δικαίου και τη δημοκρατική τάξη απειλείται πια και η αξιοπρέπεια του πολιτικού κόσμου. Οι συνεχείς πρωθυπουργικές παλινωδίες τραυμάτισαν, εκτός από τον ίδιο τον κ. Τσίπρα και το αξίωμά του. Αυτές η κακοφορμισμένες σχέσεις μεταξύ αυτών που κυβερνούν, αυτό το χυδαίο θέατρο που παίζεται σε δημόσια θέα, αυτή η νοσηρή εξάρτηση από την καρέκλα, μετατρέπει την άσκηση πολιτικής σε ένα συνονθύλευμα πανικού και συμφερόντων. Η χώρα δεν μπορεί να στηρίζεται σε μια ευκαιριακή κυβερνητική πλειοψηφία-κουρελού από πολιτικούς καρεκλολάγνους. Και δεν μπορεί η συμπεριφορά του πρωθυπουργού και των υπουργών του να προσβάλλει έναν ολόκληρο λαό».

Κίνημα Αλλαγής: Δεδομένη η αυτογελoιοποίηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

«Οι δύο κυβερνητικοί εταίροι συνεχίζουν να αλληλοεκβιάζονται. Η αυτογελοιοποίησή τους είναι πασιφανής και δεδομένη. Η κατάσταση αυτή όμως τραυματίζει και πάλι την εικόνα της χώρας», σχολιάζει σε ανακοίνωσή του το Κίνημα Αλλαγής και ζητάει εκλογές ως «μόνη λύση».

efsyn

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news