facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019

Αφίσες για τη Μακεδονία: Συνέλαβαν έξι άτομα σε Γρεβενά, Κοζάνη και Θεσσαλονίκη

Σε έξι συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία για την υπόθεση με τις αφίσες για την Μακεδονία που τοιχοκολλήθηκαν τις τελευταίες ημέρες σε πολλές μεγάλες πόλεις της Βόρειας Ελλάδας. 

Στις αφίσες φαίνεται το πρόσωπο ενός (κάθε φορά) βουλευτή από εκείνους που προτίθενται να υπερψηφίσουν την Συμφωνία των Πρεσπών, με το ερώτημα «Εσύ θα προδώσεις τη Μακεδονία μας;» και κανένα άλλο σχόλιο. 

Οι αρχές συνέλλαβαν δύο Έλληνες 41 ετών στην Κοζάνη, δύο άντρες, ηλικίας ηλικίας 55 και 45 ετών, στα Γρεβενά και δύο ακόμα, ηλικίας 20 και 21 ετών στην Θεσσαλονίκη.

Όλοι κατηγορούνται για παράνομη αφισοκόλληση.

Οι δύο συλληφθέντες στα Γρεβενά αφέθηκαν ελεύθεροι κατόπιν προφορικής εντολής του εισαγγελέα ενώ οι συλληφθέντες της Κοζάνης αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της αστυνομίας, όλοι είναι μέλη της ομάδας «Πτολεμαίοι Μακεδόνες» που έχει ιδρυθεί εδώ και δεκαετίες αλλά θεωρούνταν ανενεργή.

Σήμερα τα ξημερώματα αφίσες είχε γεμίσει και το κέντρο της Θεσσαλονίκης με τα πρόσωπα τοπικών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ και του Ποταμιού, που στηρίζουν τη Συμφωνία των Πρεσπών. 
Τα άτομα που συμμετείχαν στη δράση κατάφεραν να τοποθετήσουν αφίσες ακόμη και στις εισόδους των πολιτικών γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, στις οδούς Εγνατία και Αριστοτέλους.

Στις φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν μπορεί κανείς να παραβλέψει τον συμβολισμό που θέλησαν να πετύχουν οι υπέρμαχοι της ελληνικότητας της Μακεδονίας. Η αφίσα του Σταύρου Θεοδωράκη φωτογραφήθηκε με φόντο το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Η αφίσα του φιλόσοφου Κώστα Ζουράρι είχε ως φόντο την παλιά Φιλοσοφική Σχολή του ΑΠΘ. Ο Τάσος Κουράκης τοποθετήθηκε μπροστά από τη στάση Σιντριβάνι του Μετρό Θεσσαλονίκης, όπου βρέθηκε ο Αλέξης Τσίπρας πριν από λίγο καιρό για την επιθεώρηση του έργου.

Δείτε φωτογραφίες με αφίσες σε διάφορα σημεία του κέντρου της Θεσσαλονίκης:

afises-thessaloniki-dyo
afises-thessaloniki-eksi
afises-thessaloniki-ena
afises-thessaloniki-ennia
afises-thessaloniki-epta
afises-thessaloniki-okto
afises-thessaloniki-pente
afises-thessaloniki-tessera
afises-thessaloniki-tria
Αντίστοιχες δράσεις πραγματοποιήθηκαν, τόσο το προχθεσινό, όσο και το χθεσινό βράδυ σε πόλεις της Βόρειας Ελλάδας. Πρόκειται για παρεμβάσεις πολιτών που αντιτίθενται στη Συμφωνία των Πρεσπών και θέτουν τους βουλευτές των περιοχών τους προ των ευθυνών τους με το ερώτημα: «Εσύ θα προδώσεις τη Μακεδονία μας;».

Ηδη αφίσες τοιχοκολλήθηκαν στην Πέλλα, την Ιερισσό και την Κατερίνη:

igglezi-afisa-ena
tzakri-afisa-ena
afff
123a
aa1
tzakri-sifakis-afisa
Οι αφίσες που σχεδιάστηκαν για την Κοζάνη:
kozani-afises-ena
afisa-kozani-dyo
afisa-kozani-ena
afisa-kozani-tessera
afisa-kozani-tria
protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news